banner488

Atamızı, Saygı ve Özlemle Andık

Atamızı, Saygı ve Özlemle Andık
banner269

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80’inci yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Çine’de anıldı. Çine Hükümet Meydanında başlayan anma etkinlikleri, Çine Kültür Merkezi’nde devam etti.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, özgür ve bağımsız Türkiye’nin mimarı, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80’inci yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Çine’de de bir dizi etkinlikle anıldı. Çine Hükümet Meydanında gerçekleşen anma töreninde, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’e gelindiğinde ise sirenler çaldı. Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

10 Kasım Atatürk’ü anma töreni Çine Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Selçuk Yüce, Büyük Önder Atatürk’ü vefatının 80’inci yıldönümünde anmak ve bıraktığı mirasa olan minnettarlığı ifade etmek amacıyla bir araya geldiklerini vurguladı. Ardından, Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Aslı Duman, kendi yazmış olduğu “Atatürk’ü Yaşamak” adlı şiirini okudu. Okul öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Bir Ömrün Hikayesi” adlı gösteri ve sunuldu. 10 Kasım’la ilgili şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim tebrik ederek verdi.

10 Kasım Atatürk’ü anma törenine, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kamu kurum kuruluş amir ve müdürleri, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472