banner488

ANKARA GARI ACININ SON DURAĞI (OLSUN)

Ankara Tiren Garındaki bombalı saldırı ve terör olayları, Aydın Barosu Yönetim Kurulu Tarafından protesto edilerek yarın bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

ANKARA GARI ACININ SON DURAĞI (OLSUN)
banner269
 Bu gün toplanan Aydın Barosu Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Başkan Gökhan Bozkurt özetle şunları belirtti; “Devam etmekte olan toplantımızda Yönetim Kurulumuzca alınan karar gereğince 13 Ekim 2015 Salı günü saat 10.04’de tüm adliyelerimizde, terör saldırısında kaybettiğimiz meslektaşımız ve yurttaşlarımızın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. Saldırıya ilişkin yaptığımız açıklama; Ülkemiz Cumhuriyet Tarihinin en kanlı ve vahşi terör saldırısı ile sarsılmış, resmi açıklamaya göre doksan yedi vatandaşımız canını kaybetmiş, yine yüz altmıştan fazla insanımız yaralanmıştır.

Kaybettiğimiz canlar ve yaralılarla birlikte her eve ateş, her yüreğe acı, vicdan sahibi herkesin gözüne yaş düşmüştür.

Bir ülkenin başkentinin göbeğinde bombalar patlatılabiliyorsa bu artık sözün sonuna geldiğimizin ifadesidir. Sorumlu makamlarda olanlar artık susup o makamları onurlu bir davranışla terk etmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı 13.02.2015 tarihinde Amerika'da 3 Müslümanın öldürülmesi üzerine Obama'ya hitaben : " Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz, tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü halk size oylarını verirken benim can ve mal güvenliğimiz sağlayacaksın diye veriyor" diyerek iradesini ortaya koymuştur. Aynı çağrıyı katliam yaşanan ülkemiz siyasetçileri ve idarecileri için de yinelemesini bekliyoruz.

Evet ülkemizde cinayet değil, bir katliam yaşanmıştır ve bunda yönetim katında bulunanlar başta olmak üzere siyasiler sorumludur.

Adalet Bakanı'nın, İçişleri bakanına sorulan "istifa edecek misiniz" sorusu üzerine gülmek yerine daha ciddi bir duruşla " elbette edecek" demesi gerekirdi. Ancak son zamanlarda devlet adamlarımızın gülerek karşıladıkları olaylar ne yazık ki milletimizin hatta vicdan sahibi herkesin ağladığı olaylardır.

" Yurtta Sulh Cihanda Sulh " ilkesine aykırı olarak komşularının içişlerine karışırken ,sınırları yol geçen hanına dönen, sayısı bilinmeyen teröristlerin kontrolsüz olarak şehirlerinde gezdiği ülkemizde artık canının güvende olduğuna inanan bir tek yurttaşımız kalmamıştır.

Sorumlulara sesleniyoruz; "Eğer başkentinizin güvenliğini sağlayamıyorsanız bu  ülkenin hiçbir yeri güvende değildir. Bu bombalardan habersiz iseniz bu açık bir güvenlik zafiyetidir  ve sorumluluk ta size aittir. Yapmanız gereken tek bir şey vardır; devletin bekası ile milletin huzur ve güvenliği için hemen şimdi istifa etmek! Hatta bunu yapmadan önce ihmali  ya da sorumluluğu olan tüm kamu görevlilerini görevden almak! Bu teröre bir son vermek konusunda samimi iseniz ¸katliamı göremeyen istihbarat birimleri başta olmak üzere kamu görevlilerini artık o koltuklarda oturtmamalısınız.

Terörün her türlüsünü her zaman olduğu gibi bugün de lanetliyoruz. Aydın Barosu olarak bir tek insanımızın dahi burnunun kanamadığı bir ülke istiyor, bunun gereğini acilen bekliyoruz.

Ankara Garı'nın ulusumuz için acının son durağı olması temennisiyle terör saldırılarında kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımız ve şehitlerimize Allah'tan rahmet;  ailelerine,  milletimize başsağlığı ve  yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 02:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472