banner488

AK Partililer Meclisi Terk Etti

AK Partililer Meclisi Terk Etti
banner496

Temmuz ayı Belediye meclis toplantısında, AK Parti Meclis Grubu Başkanı encümen üyeliğinde temsil hakkı talebi istemeleri üzerine, CHP Meclis üyelerince kabul görmedi. AK Partili üyeler encümen seçimine meclis toplantı salonunu terk ederek tepkilerini gösterdi.

Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında, gündemin 10’ncu maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33’ncü Maddesine göre Encümen Üye seçimleri görüşülmesi sırasında AK Partililerin salonu terk etme olayı damga vurdu. Ak Parti Belediye Meclis Grubu tüm maddelerde muhalefet ederek devam eden toplantıda, encümen seçimi için temsil hakkı isteyen AK Partili Meclis Üyesi Mutlu Menderes Eşiyok, daha şeffaf bir belediye istediklerini söyledi. Eşiyok, “vatandaşlardan gelen talep üzerine AK Parti Grubu olarak encümene bir temsilci istiyoruz. Zaten yeterince mecliste salt çoğunluğunuz var. Belediyenin vatandaşa karşı daha şeffaf olması ve daha ulaşılabilir olmak için, bütün iş encümende bitiyor. Enver Salih Dinçer başkanımızın bu işte oluru önemli. Salt çoğunluk sizde ama bu tamamen benim dediğim olacak demek de değil. Biz sadece grup olarak talebimiz burada temsil edilmek istiyoruz. İhalelerden ve verilen cezalardan haberdar olmak istiyoruz. Bu hem sizin elinizi güçlendirecek vatandaşa karşı. Bunun örnekleri var Salih Başkanım biliyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’da encümende AK Partili birisini temsil edilmesini sağlıyor. Millet İttifak’ı için değişen bir şey olmayacak. Salih Başkan ilk söylediğimizde ‘bu sene istediğiniz arkadaşı önere bilirsiniz, ben kabul edeceğim’ dedi. Bizim burada temsil edilmeye hakkımız var. Meclisten iki kişi seçiliyor. Parti diye bir şey yok. Komisyonlarda oy çokluğuna göre dağıtım yapılıyor” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer encümen üye seçiminde AK Parti grubuna ayrıcalık tanımayacaklarını söylemesi üzerine Muhammet Demir haricindeki tüm AK Partili meclis üyeleri encümen üye seçimine katılmayarak salonu terk etti. AK Partililer salonu terk ettiği sırada bazı meclis üyeleri arasında çıkan tartışma üzerine ortalık bir anda karıştı. Muhammet Demir ve Cengiz İnce, AK Partili meclis üyelerini sakinleştirmeye çalıştı. Encümen üyeleri seçimi sonrası AK Partililer tekrar meclis salonuna geri döndü.

Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında 2019 Yılı Faaliyet Raporu, 2019 Yılı Denetim Komisyonu Raporu ve 2019 Yılı Kesin Hesaplar görüşüldü. Meclis Başkanı Mehmet Kıvrak, belediyenin 17 milyon TL borcu olduğunu, 5 milyon 700 bin lira ise alacaklı olduğunu söyledi. Çine Belediyesi’nin 2019 yılı gelirlerinde 2018 yılına göre yaklaşık yüzde 25 artış olduğu açıklanırken, 2019 yılı bütçesi 46 milyon 187 bin, 2018 yılı devir ile birlikte toplam 59 milyon 570 bin lira olarak onaylanarak yıl içinde 33 milyon 432 bin lira harcandığı belirtildi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri belediyenin alacaklarının temini konusunda bir çalışma yapılması ve borçların tahsis edilmesi talebinde bulundu. Bu görüşmeler esnasında Cumhur İttifakı Meclis üyesi Şakir Deniz ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer arasında çıkan tartışma ortamı gerdi. Cumhur İttifakı meclis üyesi Muhammet Demir’in talebi üzerine toplantıya bir süre ara verildi. Çine Şevketiye Mahallesi 272 ada 1 parsel sayılı taşınmazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu Raporunun ve Çine İlçesi Soğancılar Mahallesi 90 Ada 12 Parsel taşınmaz ile Çine İlçesi Hamidabat Mahallesi 155 ada 22 parsel sayılı taşınmazların takas işleminin görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Korona virüs tedbirleri kapsamında işyerleri geçici süre ile kapatılan Çine Belediyesi kiracılarından kira bedeli tahakkuk ettirilmemesi konusunun görüşülerek, 3 ay boyunca kira bedeli alınmama talebi oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin diğer maddelerinde, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, oy çokluğu ile ÇİPAŞ'a başkan seçildi. Mehmet Kıvrak ve Cengiz İnce'nin encümen üye olarak seçildiği toplantıda, Hasan Yörük, Semra Eroğlu ve Şakir Deniz İmar Komisyonuna, Mehmet Kıvrak, Cengiz İnce ve Burhan Kandemir ise Plan ve Bütçe Komisyonuna seçildi. Komisyon üyelerinin 1 yıl süre ile görev alması kararlaştırıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2020, 21:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472