banner488

AK Partili Meclis Üyeleri, Başkana Yüklendi

AK Partili Meclis Üyeleri, Başkana Yüklendi
banner269

Çine Belediyesi Mayıs ayı meclisi, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında toplandı.

Çine Belediyesi Mayıs ayı meclisi Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda yapılan toplantıda iki gündem maddesi olarak, Çine Belediyesi 2017 yılı kesin hesapları ve Belediye personeline sosyal denge tazminatı verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

ÇİPAŞ A.Ş. ile ilgili oturum yapılacak

Gündem dışı olarak AK Parti Meclis Üyesi Veysel Tetik, “ÇİPAŞ A.Ş. ‘de çalışan kişiler maaşlarını alamadıklarını ve geç aldıkları konusu hakkında kamuoyunda söylentiler var. ÇİPAŞ A.Ş. şirket olduğu için rekabet riski söz olduğunu belirtmiştiniz ve buna istinaden kapalı oturum yapalım demiştiniz” dedi.

Bankan Dinçer, Mart ayı maaşlarının yattığını belirterek, “Şirket olduğu için basına kapalı bir oturum yapalım demiştik. Mehmet Kıvrak’a yetkiyi verdim istediğiniz zaman AK Parti gurubundan Muhammet Doğan ve sizinle birlikte oturumu yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Komisyonlar çalışmıyor

Gündem dışı olarak AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Doğan, gündem üzerinde bir komisyon oluşturamadıklarını söyleyerek, “Gündemlerde aldığımız karar gereği komisyonlarda isimleri belirledik ve hiç biri çalıştırılmadığı diye biliyorum. Bununla ilgili çevre düzenleme şu anda yollar yapılıyor çok güzel ama yollarla kaldırımlar eşit gibi kaldırımların biraz daha küçük ve yolların biraz daha geniş olması iyi olur diye düşünüyoruz. Bununla ilgili çevre düzenleme komisyonundaki arkadaşlar sizlere rapor sundular mı? Evciler Mahallesi’ndeki su deposunun altında oturan ailelerden yol konusunda çok ciddi anlamda şikayetler geliyor bununla ilgili bir çalışma var mı?”

Evciler Mahallesi’nde bulunan su deposunun altındaki evlerin olduğu bölgeye yol çalışmalarının başlayacağın belirten Başkan Dinçer, “Hem çevre hem de trafik komisyonunu kurduğumuzda çalıştırmıştık. Çevre komisyonunun aldığı kararlarla kahvelerin geriye çekilmesi, dış binaların sıvanarak boyanması konularında yavaş yavaş çalışmalarımız var. Şu anda kaldırım düzenlemesi yapılıyor, sıva ve boya düzenlemesini de yapacağız. Çarşı içindeki yollar ile ilgilide Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden profesyonel destek aldık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen müdürlerle görüşülerek dünya stantlarına göre çarşı içinde çift geliş gidişli olan yolların 6 metre standarttı olduğunu, tek yönlerin iki standarttı olduğu biri 5 metre ve 3,5 metre olarak bilgi alında. Çarşı merkezinde yol çalışmaları hepsi tamamlanacak” dedi.

“Kanalizasyon için 4 yıl neden beklendi”

Gündem dışı olarak AK Parti Meclis Üyesi İsmail Çerçi, Akçaova’da kanalizasyonun neden geç kaldığını konusunda, “Her şey bitmişti ihale aşamasına gelmişti.2012 yılında projeler bittiğinde ihaleye çıkılacağı zaman müteahhitlerin ortalama 3 milyon lira civarında olması gerektiğini önerdiler, Çine Belediyesi’nden izin istedik, siz bu izinlere hayır dediniz. Bilerek mi bilmeyerek mi hayır dediniz bilmiyorum yazıların nüshaları sizlerde mevcut. Bugün yapılan ihale sonucu 6 milyon 500 bin lira. 4 yıldan bu güne niye bekledik? Yüzde yüz fark var” dedi.

İller Bankası’ndan kredi için başvurulduğunu değinen Başkan Dinçer, “Kredi çıktı, İller Bankası’ndan ihaleye çıkıldı. İhale Aralık ayında bitti. Müteahhit kış ayında çalışmak istemedi, meyil süresini kullandı.2014 seçimlerinden sonra dosyayı hemen götürüp ASKİ’ye teslim ettiğimi sizlere de söyledim. O gün imza atılıp atılmadığını bilmiyorum yaptıysak vardır mutlaka bir sebebi. Kamuoyu ve sizlerde çok iyi biliyorsunuz Hükümet Binası 3 yıldan beri ihaleye çıkılacak, çıkılabildi mi? Her şey konuşulduğu gibi yürümüyor. Geriye dönük çok fazla konuşmanın bir anlamı yok önümüze bakacağız. Nasip bu işler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 07:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472