banner488

AK Parti Çine Teşkilatı, İlçe Danışma Toplantısını gerçekleştirdi

AK Parti Çine Teşkilatı, İlçe Danışma Toplantısını gerçekleştirdi
banner496
AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun Anayasa Değişikliği ve Başkanlık Sistemi gündemlerinde olduğunu ve Nisan- Mayıs aylarında da referandumun gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Tosun, “Kararın milletimizin vermesi isteniyor, sandık milletimizin önünü konacak” dedi.

Çine İlçe Halk Kütüphanesi toplantı salonunda yapılan AK Parti Çine İlçe Teşkilatı İlçe Danışma Toplantısına AK Parti İl Başkan yardımcıları Avukat Mehmet Yağcı, Murat Sandıkçılar ve İlçe Koordinatörü Adnan Şen, AK Parti Çine İlçe Kadın Kolları, AK Parti İlçe Gençlik kolları ve partililer katıldı.

Doğalgaz konusunda, CHP zihniyetinin her zamanki gibi konuyu sahiplenmeye kalktıklarını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun konuşmasında; “Doğalgaz ile kanun düzenlemeleri de kapsayacak bir şekilde basın açıklaması yaptık. Aydın Milletvekillerimizle birlikte inşallah Çine’ye Doğalgazı getiriyoruz dedik. Bunun üzerine CHP İlçe Başkanı benim Aydın’da oturduğumu ve Çine Devlet Hastanesi Acil Servis girişimini gündeme getirdi ve vekilleri göreve davet etti.”dedi.

“Çine’deki CHP çok ucuz bir siyaset yapıyor”

Çine’deki CHP ilçe yöneticileri olsun Belediye Başkanı olsun çok ucuz bir siyaset yapıyor diyen Başkan Tosun, “Gündemi değiştirmeye çalışıyorlar, saptırmaya çalışıyorlar. İşlerini yapsalar hiç eleştirmeyeceğim. Öyle broşürler dağıtıyor ki eleştirmemek mümkün değil. Bir değim vardır ‘Köpeksiz köy bulup değneksiz gezme’ meselesi o dönemler geride kaldı. Gündem aslında niye saptırılıyor Çine’de 2016 yılında meskenlerde ton sınırlaması olmadan bir metreküp su 2 liraydı. Şimdi son meclisten geçen karar ile 2017 yılında bir metreküp su 2.84 lira olacak. Bu ne demek, yüzde 42 zam demek. Komisyonda AK Parti ve MHP’li vekiller varmışta onlarda destek vermiş, alakası yok, ilgisi yok. Bizim Belediye Meclis Üyeleri komisyonlarda da destek vermemişlerdi.  Atık su bedeli 0,85 liradan 0,96 liraya çıkıyor. Toplamda geçen sene atık su bedeli 2,85 liradan 3,24 liraya çıkarılıyor.  Türkiye’de yüzde 10 enflasyon var ama biz yüzde 33-42’lik zamlarla karşı karşıyayız. Bu konu yapılan bu zamlar gerçekten vicdanları sızlatan kadar yüksek bir zam. Bunları ört bas etmek için açıklama yapıyorlar. Ege Et, bir buçuk yıldan beri kapalı hayvan kesimi yapılmıyor. Çine hayvancılık bölgesi diyoruz, hayvan üreticileri burada kesim yapamadıkları için başka bölgelere götürüyorlar hayvanlarını, mağdurlar. Hala tadilatta, artık nasıl bir tadilatsa bu” şeklinde konuştu.

“Vaatlerinin takipçisi olacağız”

2014 Yerel Seçimlerde CHP’nin bir sürü vaatleri vardı ve biz bu vaatlerin takipçisi olacağımızı söylemiştik diyen Başkan Mehmet Tosun, “İkinci yılın sonunda yapılmayan vaatleri sizlere bir kere daha açıklamak istiyorum. Tüm yerleşim yerlerine kanalizasyonlarının tamamlanması. Birkaç mahallede başlattılar ama plan yok proje yok, sonuçları ne olur hep birlikte göreceğiz inşallah. İsteyen her ilçeye Halk Ekmek Fabrikası açılması, Çine’ye birkaç noktaya Halk Ekmek Satış noktaları koydular. Akçaova ve Çöğürlük’e organize hayvancılık ve organize tarım alanlarının oluşturulması, bununla ilgili tık yok. Kamuoyunda Yavaşoğlu Binası ve civardaki dükkanlarla birlikte kamulaştırılarak modern bir kent meydanı yapılması vaat edilmişti, bununla ilgili bir çalışma yok. Kapalı modern bir otopark yapılması vardı, yine yok.  Akçaova ve Çine’ye modern bir mezbahanın kazandırılması, Akçaova hala kapalı ve hala bir tadilat yapılıyor bitmedi.  Akçaova Kavşağı ve Çine Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanlara birer alt geçit yapılması ve Çine Devlet Hastanesi’nin önüne bir üst geçit kazandırılması gibi vaatleri vardı, ama bunların hiç biri yok ve gündemde değil. Çine Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin önündeki problemi de biz çözeceğiz. Bu Çine’yi ikiye bölen Karayolu buradan geçerken yine aynı CHP vardı Belediyede.  Bunlar Karayolu ile ilgili hiç görüşme yapmadıkları için şimdi bir sürü sıkıntılar yaşıyoruz. Resmen uyumuşlar” dedi.

“Biz yapılanı kınıyoruz”

Başkan Tosun gündemi değiştirmek istemelerinin diğer bir nokta ise, “Bölücü terör örgütü PKK le ilişkisi herkesçe malum olan HDP’nin tutuklanan Mardin Belediye Başkanının eşini ziyaret ederek üzüntülerini belirten Aydınlı CHP Milletvekili Metin Lütfü Baydar’ın yaptığını unutturulmaya çalışılıyor. Biz buradan kendisini kınıyoruz” şeklinde ifade etti.

“Başkan Bürokratlarınız size yanlış bilgi veriyor”

Mahalleleri dolaşarak olası sorunları çözümünün hızlandırılması için yerinde ziyaret ediyorlarmış diyen Mehmet Tosun, “2014 yılı seçimi geçeli 32 ay oldu, mahallelerin sorunlarını daha tespit edememişler, etseler bile hiçbir mahallede çözüm yok. ASKİ konusu, Çine Aydın Su ‘İşimiz Aydın, gücümüz Aydın’ diye Büyükşehir Belediye Başkanı imzalı bir broşür yayınladılar. Bu broşür resmen bir yönüyle itiraf broşürü, diğer yönüyle utançtır. Çine’nin 72 mahallesi var ama broşürde 51 mahallede ASKİ’nin yaptığı faaliyetleri anlatmışlar. 51 mahallede yaptık dedikleri çalışmaları da inceledik sorduk soruşturduk.  'İçme suyu hattı yapılmıştır' diyorlar, soruyoruz bilen yok duyan yok.  'Mahalle içi yağmur suyu hattı yapılmıştır' diyorlar, soruyoruz gören yok,  bilen yok, duyan yok. ‘Su kuyusu faaliyete geçirilmiştir’ deniliyor Çatak Mahallesi'nde artezyen çakılmış su çıkmamış, faaliyete geçirilmemiş, Elderesi Mahallesi’nde artezyen çakılmış, Soğukoluk Mahallesi'nde sondaj çakılmış, faaliyete geçmemiş öyle duruyor. Soğukoluk’ta 165 metre yağmur suyu çalışması yaptık diye yazmışlar evet dere içine 165 metre boru döşemişler yağan ilk yağmurda boruları su almış götürmüş, boruların ne olduğunu bilen yok. 'İçme suyu deposu temizlendi' yazmışlar, bunlar faaliyet mi Allah aşkına. Bunu da sordum soruşturdum, bir çok yerde muhtarlar su depolarını kendileri temizlemiş. Bazı mahallelerde 5-10 tane künk koymuşlar, 'Yağmur suyu çalışması yaptık' diye yazmışlar. Evciler’de 2 bin 500 metre  'İçme suyu hattı yaptık' demişler, yok. Hacıpaşalar’da Bin 200 metre 'İçme suyu hattı yaptık' demişler, böyle bir çalışma yok. Bölüntü’de 'Yağmur suyu çalışması yapılmıştır' demişler, daha yeni bir çalışma başlatmışlar, çalışma yeni başlamış bitmemiş. Mutaflar’a 7 bin metre ‘Kanalizasyon hatta yapılmıştır’ demişler, kanalizasyon hattı yeni başladı. Yazılmış ama çalışma yok.  Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı’na da seslenmek istiyorum; ‘Belediye Başkanı bürokratlarınız size yanlış bilgi veriyor’. Geçen yazın birçok mahallemizde su sorunları yaşanıyor ve hale su yok” dedi.

“Evlilik kurumunu bilmek gerekiyor”

Ben Aydın’da oturuyorum diyen Başkan Tosun, “Ben evlenmeden önce eşim Aydın’da çalışıyordu. 17 yıldır eşim aynı kurumda çalışıyor. Evlendik Aydın’da oturmaya başladık,  ben iş yerimi Çine’ye açtım. Evliliklerde fedakarlıklar vardır, ya eşim gidip gelecek ya da ben.  Bayanın gidip gelmesi daha zor olacağı için ben gidip gelmeye başladım. Bunu anlamak için evlilik kurumunu bilmek gerekiyor, öyle konuşmak lazım. Ben ilçe başkanı olmadan önce de Aydın’da oturuyordum. Ama Sayın CHP İlçe Başkanı hala daha Büyükşehir kavramını algılayamamış. 20 yıl önce olsa bu konunun bir anlamı olurdu, AK Parti Hükümeti’nin en büyük hizmetlerinden bir tanesi duble yollar, Çine Aydın arası mesafe 25 dakika oldu, Hükümetimiz uzakları yakın etmiştir. Çine Belediye Başkanımız Çine’de ikamet ediyor soruyorum, yılın kaç günü yerine vekil bırakıp dış ülkelere gidiyor? Kaç günü yazlığında kalıyor? Kaç günü Çine’de oturuyor? Çine’nin derdi ile kafa yorup kaç gün Çine’nin derdi ile dertlendiler? Hangi hizmetleri kazandırabiliriz diye gece gündüz çalışıp, proje ürettiler? Belediye Başkanını ve İlçe Başkanını sık sık Büyükşehir’in kapısını aşındırmaya davet ediyorum, biz hizmet istiyoruz, verdiğimiz vaatleri yerine getirmek istiyoruz desinler” dedi.

“Yapılması gereken projelerin müjdesini vereceğiz”

AK Parti Çine İlçe Teşkilatı’nın yapmakta ve yapacağı işlerle ilgili bilgi veren Başkan Tosun, “Hükümet konağı ve adliye binası proje ihaleleri yapıldı, şu anda projeleri çiziliyor. Çine SGK yeni binası Bakanlıktan geçirildi. Doğalgaz konusu var biz Çine’ye Doğalgazı getireceğiz. TOKİ evleri konusunda Sayın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’ın ısrarla takipleri devam ediyor, yerleri tespit edildi, bunu da kazandıracağız. Hastanemizde birçok doktor eksiklerimiz giderildi, diyaliz merkezi yapımı başlayacak. Çine Ovası sulama çalışmaları, arazi toplulaştırma çalışmaları, Çine Çayı ve Karpuzlu Çayı ıslah çalışmaları ve Gökbel Barajı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ediyor. Çine’ye bir Fen Lisesi’nin kazandırılması için çalışmalarımızın sonucu olarak müjdeli haberlerimizi vereceğiz. Bu projelerimiz 2019’a kadar bitirilecek projelerdir” şeklinde konuştu.

 



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472