banner480

Adana Vali Yardımcısına 3 Bin TL Tazminat!

Gazeteciye hakaret eden Adana Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, 3 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Adana Vali Yardımcısına 3 Bin TL Tazminat!
banner269

Aydın’ın Çine İlçesi’nde kaymakam olarak görev yapan, Temmuz 2013 Kararnamesiyle Adana’ya Vali Yardımcısı olarak atanan Celalettin Cantürk hakkında hakaret davası açan Uğur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Köşe Yazarı Yılmaz Sağlık’ın açtığı dava sonuçlandı.

Çine Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Eylül 2011’de açılan tazminat davasında sona gelindi. Mahkeme Cantürk’ü 3 bin TL manevi tazminat cezası ödemeye mahkum etti.

Olayla ilgili olarak konuşan Gazeteci Yılmaz Sağlık, şunları söyledi:

“BU ŞEREFSİZ DAHA ÖLMEDİ Mİ?”

“Yoğun geçen yorucu araştırma haberlerinin ardından 2011 Ramazan Bayramı arifesi kalp krizi geçirmiş ve kaldırıldığım Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmıştım. Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramının aynı anda yaşandığı birinci gün Çine Jandarma Komutanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde masada duran Uğur Gazetesini inceleyen Kaymakam Cantürk, bana ait köşe yazısı ve resmimin bulunduğu 5. sayfaya geldiğinde, protokol üyelerinin duyacağı bir şekilde benim resmini göstererek, ‘BU ŞEREFSİZ DAHA ÖLMEDİ Mİ?’ dediğini öğrendim. Dini ve milli çifte bayram kutlamasında; tüm protokol üyelerinin duyulabileceği şekilde şahsımı hedef alarak, böyle yakışıksız bir söz sarf etmiş.

İnsan odaklı yönetim anlayışına dayalı T.C. nin her hangi bir yöneticisine, hele ki bir Kaymakama, mülki amire kesinlikle yakışmayacak bir davranış sergileyerek temsil ettiği makamı da ufaltmıştır. Onlarca Çine'li yönetici önünde beni adeta hedef gösteren ilçemizde  tavizsiz "gazetecilik" sergilemem ve kendisini de eleştiri yazılarımdan dolayı Cantürk, rahatsızlığını, bana olan öfkesini dışa vurmuş. Bu nedenle kendisi hakkında Çine Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açmıştım. Kendisi de böyle bir söz sarf etmediğini iddia etmişti. Dava sonuçlandı ve Cantürk 3 bin TL. manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Vali Yardımcısına verilen 3 bin TL. lik cezanın azlığı veya çokluğu hiç önemli değil. Benim davayı kazanmış olmam, adaletin tecelli etmesi önemli. Çağdaş, demokratik bir ülkede mülki amirin, sırf kendisini eleştirdi diye vatandaşının ölmesini istemesi, şerefsiz olarak yaftalamasını hala anlamış değilim. Bu olay beni çok üzdü. Umarım bundan böyle bu tür olaylar ilçemizde, ilimizde ve hatta Türkiye’de bir daha yaşanmaz” şeklinde konuştu. (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 01:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
salih turnalıoğlu
salih turnalıoğlu - 10 yıl Önce

adalet eksikte olsa yerini bulmuş, adalet önünde herkes eşit olmalıdır inşallah bu adalet başka adaletsizliklere örnek olur, mazlumlara kader olmaz hak olur.

Mustafa Madran
Mustafa Madran - 10 yıl Önce

tekrar geşmiş olsun dileklerimle,allah'dan sağlıklar dileyorum ve tebrik ediyorum.(o mahiler ki derya içredir,deryayı bilmezler),iyi ki çie'miz de varsın.

SIRADAKİ HABER

banner472