banner488

26. Geleneksel Çine Deve Güreşleri Yapıldı

Çine Belediyesi tarafından 26'ncısı düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Şenliği de Çine Hayvan Pazarı'nda yapıldı.

26. Geleneksel Çine Deve Güreşleri Yapıldı
banner496

Çine Belediyesi tarafından 26'ncısı düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Şenliği Çine Hayvan Pazarı'nda yapıldı.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden yaklaşık 100 devenin katıldığı şenliği, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Belediye Başkan Yardımcıları Timuçin Karabulut ve Mehmet Yavaş, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Güzelbahçe eski belediye Başkanı Ertan Avkıran, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, daire amirleri STK Başkan ve temsilcileri, muhtarlar ve yaklaşık 7 bin güreş sever izledi.

Kıran kırana güreşlerin yapıldığı şenlikte, bazı develer rakiplerinden kaçarken, güreşen develeri ayırmak isteyen görevliler develeri ayırmakta zorlandı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nu güreş alanı girişinde Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer karşıladı. Başkan Çerçioğlu’na Çine’de büyük ilgi vardı. Başkan Çerçioğlu’nun ve Başkan Dinçer’in halkı selamlaması ile güreş alanında büyük coşku yaşanırken, vatandaşlar Başkanlarla tokalaşmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Rakiplerini yenen develerinin sahiplerine ödülleri verildi.
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472