banner488

2015 İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Çine Belediyesi 2015 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 9 Gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

2015 İlk Meclis Toplantısı Yapıldı
banner496

Yeni Fen İşleri Hizmet Binası (Cezaevi Arkası) Toplantı Salonunda yapılan Olağan toplantıda CHP’li 4 meclis üyesi Gülay Yıldız, Tayfun Aslan, Mustafa Demir, Halil Acar mazeret izinleri oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantı gün ve saati, her ayın ilk Salı günü ve saat 15.30’da, 1 aylık tatilin Temmuz ayında yapılması görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. 2015 Meclis Üyeleri huzur hakkı tespiti görüşülüp, bedeli 90 TL olarak oy birliği ile kabul edildi. 2015 yılında çalışacak sözleşmeli kısmi zamanlı avukatı 900 TL’den 1.000 TL ye artırılarak oy birliği ile kabul edildi. Belediye de 33 kişi geçici işçi kadrosu var, Belediye kanununa göre 5 ay 29 gün belediyede çalışabiliyorlar, bu kişiler çalıştıkları bölümlere göre Büyükşehir Belediyesine gönderildiler, işçi alınımı söz konusu değil ama yılın ilk toplantısın da maddelerde bulunduğu için görüşülüp oy birliği ile geçici işçi vizeleri kabul edildi. Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Hükümlerine Göre II-III-IV ve VII Sayılı Cetveller görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Belediye Sosyal Tesisleri bünyesinde bulunan restoran ve kafelerle ilgili açıklama yapan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Kıvrak, “Restoran ve kafeler için Çine Vergi Dairesi’nden gelen yazı ile ayrı bir iktisadi işletme açılması gerektiği bildirildi”.  Çamlık Restoran ve Kalabak Kafe için Çine Belediye bünyesinde ayrı iktisadi işletme açılmasını oy birliği kabul edildi. Çamlık Restoran, Kalabak Kafe ve mezarlık hizmetleri tarifelerinin görüşülmesi. Bu madde ile ilgili Çamlık Restoran tarifeleri için; Komisyonun görüşünü açıklayan Mehmet Kıvrak, “2015 yılı tarifelerine eklenmek üzere mangal, soğan, domates, biber 20 Lira, bazlama 3 TL, gözleme 2,5 TL, soğuk meze 5 TL, meyve 5 TL, kuruyemiş 3 TL, alkollü içecekler firma alış fiyatına yüzde 20 zam uygulanır. Kalabak Kafe tarifeleri için; Patates cipsi 3 TL, hamburger 5 TL, tost 3 TL. Mezarlık hizmetleri için; Defin hizmetleri 300 TL, muhtarlar ve belediye tarafından fakir olduğu tespit edilenlere yüzde 50 indirim uygulanması komisyon tarafından uygun görülmüştür.

300 TL defin hizmeti eğer fakirse yüzde 50 indirim yapalım maddesine fikrini belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “ Ancak bir kişi fakirse ona 300 Lira’da fazla, 150 Lira’da fazla. Eğer muhtardan fakirlik kağıdı getirebilirlerse hiç ücret alınmadan defin hizmetinin verilmesini teklif ediyorum” dedi.  Komisyon kararı görüşülüp fakirlik belgesi getiren kişilerden defin ücreti alınmaması ve tarife hizmetleri oy birliği ile kabul edildi. İmar plan tadilatı (Şevketiye Mahallesi 262 ada 57 parsel) konulu madde imar komisyonuna sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Denetim Komisyonu yeni üyeleri, Mehmet Kıvrak, Zerrin Erol Durdu, Celal Üpbül olarak seçildi oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste gündem dışı görüşmede, Toplantıda AK Partili Meclis Üyesi Yücel Eşiyok’un Akçaova’daki mezbahaya yaralı bir hayvan kesimi ile ilgili açtığı konuda Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer,  "Biz Akçaova Belediyesi’nden 1 milyon 500 bin lira borç devraldık. Keşke 2 milyon 500 lira borç devralsaydık da o mezbaha yapılsaydı. O borcu da biz ödeseydik, Akçaova Mezbahası çalışıyor olsaydı" dedi.

Bunun üzerine Eski Akaçaova Belediye Başkanı AKP Meclis Üyesi İsmail Çerçi söz alarak, “Eski borçları sürekli gündeme getirdiniz. Seçimlerden sonra 11 meclis toplantısından 7 tanesinde Akçaova’nın borcunu dile getirdiniz, kabul ediyorum. Belediyenin alacağı da vardır, borcu da vardır. Ben Akçaova Belediyesinde 1 milyon 500 bin lira borcu kabul ediyorum. 853 bin lira alacak vardı, bunu söylemiyorsunuz. Ben size 401 tane tapu teslim ettim, Büyükşehir Belediyesinde 3 tapu devrettim, bunları hiç söylemiyorsunuz. İki tane binek aracı, bir tane sıfır kilometre çöp toplama aracı, bir tane damperli kamyon, bir tane kepçe, iki traktör kepçe bir tane cenaze aracı, bir tane itfaiye aracı, bir tane vidanjör, iki tane jeep, toplamda 12 araç teslim ettim, bunları hiç kamuoyuna açıklamıyorsunuz. 10-11 aydır Akçaova’nın borcunu dile getiriyorsunuz, bunları bırakalım artık. Biz Çine’nin geleceği için neler yapacağız bunları konuşalım, Çine’ye ne yatırımlar yapabileceğiz, nasıl bir hizmet yapabileceğiz hep beraber bunları konuşalım. Hep beraber nasıl projeler üretmemiz gerekir, hangi bakanlıktan nasıl yararlanacağız, bunları görüşelim mecliste. Bizler Çine’ye nasıl bir yatırım yapabileceğiz, 5 yıl sonra nasıl bir Çine görebileceğiz, nasıl görmek istiyoruz onları tartışalım burada” dedi.

Herkesin ortak paydasının Çine olduğunu belirten AKP Meclis Üyesi Muhammet Doğan, “ Biz burada proje üretelim nasiptir, 5 yıllığına bu görevlere geldik, hemen hemen 1 yılını doldurmak üzereyiz. Biz hep beraber yani iktidarla muhalefetle elimizi taşın altına koyup, Çine için güzel projeler üretelim, Çine’deki yaşayan insanlara iyi hizmetler verebilelim bunlar üzerinde kafa yormalıyız, bunlar üzerinde burada kararlar almalıyız. Biz burada şu şu olmuş, bu bu olmuş bunları bırakılım. Karar verecek olan merciler, makamlar var onlar versin. Şikayetler pek doğru şeyler değil. Bizlerde, herkes gibi hata yapabiliriz. Birbirimizle diyalog halinde, istişare ederek çözelim. Çünkü attığımız adımın ilerisi için nelere mal olacağını bilemiyoruz. Tabi ki insanlık adına yapılmış olan şeyler elbette güzel şeylerdir. Birbirimizi kırmadan Çine için çalışalım. Bu arada Cumhuriyet Parkımız ile ilgili çalışmaları başlattığınız için tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Adnan Menderes Rektörü ile bir protokol imzalanmıştı diyen AKP Çine Belediye Meclis Üyesi Veysel Tetik, “ 8 Derslik ve 250 kişilik Konferans Salonu ile ilgili herhangi bir gelişme olmadı” dedi.

Dinçer,”Seçimden sonra ilçelerdeki ekonomik durum belli. Esnafımıza borcumuz varken, derslik için girişimde bulunamadık. Yavaş yavaş düzelmeye başladık. Hükümetimiz bir karar verdi, borçlardan dolayı 6 ay boyunca kesintiler durdu ve kesinti olmayacak.  Protokol uzatılması gerekiyorsa uzatalım, değiştirilmesi gerekiyorsa değiştirelim. Bu projenin yaklaşık 500 bin lira civarında bir bedeli var. İç dekorasyonunu üniversite yapacak, yapılan protokole göre. Sivil toplum kuruluşlarını dolaşalım, Çine’nin önde gelen firmaları dolaşalım, hayırseverlerimizi dolaşalım bir oda için bizlere destek versinler bizlerde o odaya yardım eden kuruluş ve kişilerin adını verelim diye düşündük. Protokol içinde isim verme hakkı da var” dedi.



 


Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 12:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472