banner488

154 Proje İçin 842 Milyon Harcandı

2016 yılı I. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Aydın için uygulanan 334 projeden 154'ünün tamamlandığı açıklandı. Bu 154 proje için önceki yıllar harcaması da dahil 842 milyon 69 bin TL harcama yapıldığı belirtildi.

154 Proje İçin 842 Milyon Harcandı
banner496
 2016 yılı I.dönem İl Koordinasyon toplantısı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Vali yardımcısı Dr. Necdet Türker başlığında gerçekleştirilen toplantıya Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, yatırımcı bölge ve il müdürleri, meslek kuruluşları, odalar ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu toplantısı açılışında konuşan ve yatırımlarla ilgili bilgi veren Aydın Vali Yardımcısı Necdet Türker, “Toplantımızda yatırımlarımız açısından 2015 yılının toplu bir değerlendirmesini yapacak, 2016 yılında yeni başlayan, devam eden yatırımları, koordinasyonu gerektiren konuları, uygulamada karşılaştığımız sorunları ve çözüm önerilerini görüşeceğiz. 2015 yılında uygulanan 334 projeden 154 adedi tamamlanmıştır. 2015 yılında uygulanan ve yapımı devam eden 180 proje 2016 yılına devredilmiştir. Bu projelerin 100 adedi devam etmekte, 59 adedi ihale aşamasında, 21 adedine ise çeşitli nedenlerden dolayı başlanamamıştır. 2015 yılında tamamlanan 154 proje için (önceki yıllar harcaması da dahil olmak üzere) 842 milyon 69 bin TL harcanmıştır.” dedi.

Aydın’da yürütülen projelerin toplam proje bedelinin 2 milyar 383 milyon 51 bin TL, yılı ödeneği 565 milyon 124 bin TL, dönem sonu harcaması 346 milyon 125 bin TL olduğunu belirten Aydın Vali Yardımcısı Necdet Türker, “Yatırımlarımızda yıl itibariyle yüzde 61 nakdi ve yüzde 61 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.  2015 yılında daha önce başlayıp bu yıl tamamlanan 154 projenin harcamaları da dahil olmak üzere önemli bazı yatırımlarımızın son durumlarını kısaca özetleyecek olursak; -Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yatırımlarında, Gökbel Barajında yüzde 52, Dalama Sulamasında yüzde 57, Bozdoğan Ovası Sulaması 1. Kısım Sağ Sahil İkmalinde yüzde 51 ve Koçarlı-Bağarası Sulaması 1. Kısımda yüzde 32, Yenice Ovası Sulamasında yüzde 51 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Yenipazar Katrancı Göleti ve Sulaması, Karpuzlu Meriçler Göleti ve Sulaması ile Karacasu Kahvederesi-2 Göleti ve Sulaması tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Büyük Menderes Nehri Canlı İksa Tahkimatı, Karpuzlu Sulaması Değirmendere ve Kocaçay Sanat Yapıları ile Taşkın Koruma Rüsubat Kontrolü kapsamında Koçarlı Cincin Mah. Çaydere Arazileri, Bozdoğan Çamlıdere Köyiçi Deresi, Koçarlı Dedeköy Kumbahçe Deresi, Aydın İli Taşkın ve Rüsubat Kontrolü 1. Kısım, Buharkent Feslek Çayı, Buharkent Çağlayandere 7. kısım, Bozdoğan Ovası Sulaması Yandereleri Yukarı Havza 3. Kısım ıslah çalışmaları tamamlanmıştır.” dedi.

Eğitim Yatırımları Hızlandı

Diğer alanlardaki yatırımları da aktaran Aydın Vali Yardımcısı Necdet Türker, “Karayolları alanında, Kuşadası Şehir Geçişi, 3 adet Köprülü Kavşak ve BSK(Bitümlü sıcak karışım) yol yapımı tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Çevre Yolunda yüzde 60 fiziki gerçekleşmeye ulaşılmıştır. Dandalas, İkizdere, Eskihisar-I ve Eskihisar-II Köprüleri tamamlanarak hizmete açılmıştır. Sağlık alanında, 150 yataklı Kuşadası Devlet Hastanesi, Kuyucak İlçe Hastanesi, Aydın ve Atatürk Devlet Hastanesi prefabrik ek bina yapımları tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Eğitim sektöründe, 2 anaokulu, 4 ilkokul, 5 ortaokul ve 1 özel eğitim uygulama okulu olmak üzere toplam 12 okul ve 240 derslik ile 200 öğrencilik lise pansiyonu tamamlanmıştır. (6 derslikli Bozdoğan Anaokulu, 8 derslikli Söke Çeltikçi Anaokulu, 24 derslikli İncirliova Acarlar İstiklal İlkokulu, 8 derslikli İncirliova Sandıklı Nazmi Topçuoğlu İlkokulu (Devlet- Hayırsever), 8 derslikli Kuyucak Gencelli İlkokulu, 32 derslikli Nazilli Fatih İlkokulu, 32 derslikli Buharkent Merkez Ortaokulu, 24 derslikli Didim Cumhuriyet Ortaokulu, 24 derslikli İncirliova Sandıklı Ortaokulu, 32 derslikli Kuyucak Ortaokulu, 18 derslikli Söke Merkez Ortaokulu, 24 derslikli Nazilli Güzelköy Özel Eğitim Uygulama Okulu ve 200 öğrencili Merkez Fen Lisesi Pansiyonu tamamlanmıştır.) Adnan Menderes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ile Kuşadası ve Nazilli 500 kişilik yurt inşaatları tamamlanarak hizmete açılmıştır. Üç lise ve bir lise pansiyonu ve spor salonu, 2 ilkokul, 1 ortaokul, olmak üzere toplam 6 okulun yapımı devam etmektedir. 2 lise ve bir pansiyon, bir spor salonunun ihalesi yapılmış olup, 8 ilköğretim yatırımı ile 8 ortaöğretim yatırımı ihale hazırlık aşamasındadır. Demiryolları alanında, Aydın Gar binası restorasyonu ve peron kaplamalarının yenilenmesi, İncirliova-Aydın istasyonları arasında toplam 1.450 m. ihata yapılması ve Aydın- İncirliova-Sarayköy istasyon yollarının düzenlenmesi işi (3.894 m.) tamamlanmıştır.-Enerji alanında, Söke-Akbük Enerji İletim Hattı tamamlanarak enerjilendirilmiş ve hizmete açılmıştır. Aydın-Nazilli Jeotermal Enerji İletim Hattı yapımında yüzde 79 gerçekleşme sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Spor ve kültür yatırımları hakkında da kurul üyelerine bilgi veren Aydın Vali Yardımcısı Türker ,  “İncirliova spor salonu zemininin pvc kaplama yapılması, Buharkent toprak yüzeyli futbol sahasının suni çim yapılması, Adnan Menderes Stadyumu soyunma odaları onarımı ile 1 ve 2 nolu sentetik yüzeyli sahaların hah değişimi işleri tamamlanmıştır. Kültür alanında, Merkez Nasuhpaşa (Zincirli) Hanı Restorasyonu ile çevre düzenlemesi işi tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. Ayrıca Efeler Meşrutiyet Mahallesinde vakıf binası yapım işi, Aydın Merkez Süleyman Bey Camii ve Atike Hanım Sebili, Kuşadası Hacı İbrahim Ağa Camii, Nazilli Kestane Camii ve İncirliova Erbeyli Mahallesi Camii restorasyonları tamamlanmıştır.” dedi.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472