banner488

Milletvekili Savaş, Çine’de incelemelerde bulundu

Savaş, Çine için önceliği olan sorunları yerlerinde incelediler

Milletvekili Savaş, Çine’de incelemelerde bulundu
banner496
 AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çine için önceliği olan sorunları yerlerinde incelediler.

İncelemelere, Çine Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden başlayan Vekil Savaş yetkililerden bilgiler aldı. Yetkililer okul bahçesinde yıllardır atıl halde bulunan binanın yıkımı, yurt binası yapımı ve ortaokul yapımı için Mustafa Savaş’a açıklamalarda bulundular. Ayrıca Çine’de önceden Anadolu Öğretmen Lisesi  var olduğunu ama yatılı yurt olmadığı için Çine Madran Anadolu Lisesi'ne dönüştürülen okulun yatılı yurt olması durumunda Fen Bilimleri Lisesi veya Sosyal Bilimler Lisesi olabileceğini, bu da Çine’nin eğitimde çıtasını yükselmesi için acil bir durum teşkil etmekte olduğunu söylediler. Bunun üzerine Mustafa Savaş Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile görüştü. Binanın yıkımı ve yurt çalışmalarının başlandığını ve ihaleye en geç 1,5 ay içerisinde çıkarılacağını açıklayan Savaş, “ “Çine için acil olan yapılması gereken işleri ısrarla bizlerden isteyin, bizlerde elimizden ne geliyorsa yapalım yetkili ve ilgililerle görüşelim. Çine’nin ihtiyacı olan her şeyde biz varız” dedi.
Şehit Jandarma Er Hüseyin Kaya Lojmanını inceleyen Milletvekili Mustafa Savaş’a, yetkililer buranın dış cephesi yıpranmış halde olduğunu ama içerisinin bakımlı, kullanışa elverişli 4 dairenin bulunduğu ve jandarmanın lojmanı devredebileceğini bilgisini verdiler. İncelemelerde bulunan kişiler buranın Yaşlı Bakımevi olarak Çine’ye kazandırılmasını istediler. Savaş, Buranın ne için kullanılacağı konusunda adını koyun bende Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla o yönde görüşeyim” şeklinde ifade etti.
Son olarak Vekil Mustafa Savaş, Çine Kaymakamı Özkan Demir’in, makamında görüşmelere devam ettiler. Kaymakam Özkan Demir, hükümet konağı ve adliyenin artık yetersiz kaldığını, mal ve tapu müdürlüğünün hükümet binası dışında hizmet verdiğini söyledi. 

“Kamu Binaları Anlamında Çok Fakir Bir İlçeyiz”

Hükümet Binası’nda yer darlığı yüzünden çok sıkıntı çektiklerini belirten Kaymakam Demir, “ Bina 40 yıllık, Hükümet Binası’nın 1,5 katı Adliye olarak kullanılıyor, adliye çalışanlarının, yer darlığı nedeniyle çok sıkıntı çekiyor. Mal ve tapu müdürlüğü hükümet binası dışında hizmet veriyor. Engelli çıkışı ve asansörümüz yok, sürekli bakım onarım istiyor, modern çağın gereklerine baktığımızda vatandaşımıza gerçekten kaliteli hizmet sunma açısından ihtiyaçlarımızı bu bina görmüyor. Yaklaşık 2 ay önce İç İşleri Bakanlığına Hükümet Binası’nın durumunu ifade ettiğimiz yazışmalarımızı yaptık. Çine Belediye Binasının da eklenmesi için görüştük ama belediye yetkilileriyle bir mesafe kat edemedik. İlçe Başkanımız Mehmet Tosun’un da proje üzerinde bir önerisi oldu “Hükümet Konağı büyükçe yapılırsa Adliye’yi de bünyesinde tutabilir mi?” diye, eğer büyükçe yapılırsa daha iyi olacağı kanısında hem fikiriz. Mevcut Hükümet Binası’nda hizmet vermeye devam ederken arka kısımda yeni bina bittikten sonra oraya geçilir ve mevcut Hükümet Bina yıkılarak yeşil alan olarak bırakılır şeklinde teklifi sunduk” dedi.
Kaymakam Demir Çine için gerekli ihtiyaç görülen diğer konuları da şöyle sıraladı; “Çine Organize Sanayi Bölgesi'ne demiryolu yapımı, Çine Devlet Hastanesi'ne 100 yakın diyaliz hastamız var, 66 tanesi Aydına gidiyor, hastanede yer olduğunu söylediler buraya bir diyaliz ünitesi kurulsa diğer hastalarda burada hizmeti almış olurlar Hastaneye doktor ihtiyacı fazlası ile sorun, 1 kadın doğum doktoru, 1 nörolog, 1 radyolog ve 1 laboratuvar teknisyeni ihtiyacı var. Çine Organize Sanayi Hayvancılık Bölgesi çalışmalarının hızlandırılması ve ceza evimiz 60 yıllık hizmet veriyor modernize yapılması, bu bölgedeki en eski ceza evi, dış duvarlar yok tel örgüyle çevrili, çok kötü durumda. Kamu binaları anlamında çok fakir bir ilçeyiz. Çine için acil olan konuları rapor olarak sizlere hazırladık” diyerek Milletvekili Savaş’ a raporu sundu.
Çine’ye ihtiyaç olan yerleri fiziki olarak gördük ve inceledik diyen Milletvekili Mustafa Savaş, “ Ben bildim bileli Hükümet Binası var burada, 40 yıllık bir bina. Hem eski hem de fiziki anlamda yetersiz. Kaliteli ve daha iyi hizmet verebilmek için fiziki anlamda yetersiz olan binayı büyütmemiz lazım. Yer konusunda belli bir aşamalar aşılmış ve yazışmalar yapılmış. Hükümet Konağı büyük yapılırsa Adliye’yi de bünyesine alması maliyeti daha düşük olur. Yukarı doğru ve yanlara doğru biraz daha genişler. Adliye ve Hükümet Binası ve hatta Emniyeti de içine alabilirsiniz. Mevcut binada hizmet verilip yeni binaya geçilmesi ve sonunda oranın yeşil alan olması çok iyi fikir. Memleketin faydası olan işler bunlar kendimize iş yapmıyoruz. Belediye binası da katılsa çok güzel olur, memlekete katkı sağlanacak, millet bunlardan yararlanacak. Önümüzdeki yıllarda da güzel bir hükümet binası ile hizmet sunarız. Demiryolu meselesini gündeme getirdim, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’la üç vekil olarak ziyaret ettik. Aydın’a yapılacak yatırımlarla ilgili görüştük ve projelerimi makul buldu yap işlet devret kapsamında bir yatırımcı bulursak hemen hayata geçireceğiz. Hastane ve doktor eksikleri ile ilgili büyük sıkıntı var evet onunla ilgili görüşmelerimiz oldu ve orayla ilgili bir düzenleme gerçekleştireceğiz.”
Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ’da merkezde bir Anaokulu olmadığını ve yeni bir Anaokulunun merkezde, eskiden Yeni Sinema’nın bulunduğu yere yapılacak projeyi Bakanlıktan onayladığını, Şubat ayında ihalesi gerçekleşeceğini bildirdi.





Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 05:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472