banner488

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Ankara’da Kutlandı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Ankara’da Kutlandı
banner269
Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş tarihi olan 14 Mayıs, 1984 yılından beri her yıl ‘Dünya Çiftçiler Günü’ olarak kutlanıyor.

Bu yıl da Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin çağrısıyla Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Sekreter Halil Güner ve Çineli 650 çiftçi Ankara’da,  14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü için Tandoğan’da buluştu. Çine Ziraat Odası ulaşım, kahvaltı ve akşam yemeği masraflarını üstlendi. Çineli çiftçilerin bayramını kutlamak ve onları uğurlamak için, AK Parti Çine Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun ve CHP İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin ve MHP İlçe Teşkilat Yönetimi katıldı.

Tarım Sektörü Önemli Bir Unsur

Çineli Çiftçilerin bayramını kutlamak için uğurlamaya katılan AK Parti Çine Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde tarımın önemli olduğunu belirtti.  AK Parti hükümeti döneminde tarım sektörünün kalkınmada önemli bir unsur haline geldiğini ifade eden Tosun, "Milli tarım stratejisiyle topraklarımızı düzgün kullanmak uygun yerde uygun ürünü yetiştirmek geleceğimiz için çok önemlidir. Toprağın bereketini arttırmak için hepimiz bilinçli hareket etmeliyiz. Çineli çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Bayramını kutluyoruz" dedi.

“Ziraat Odası, Çine’de Tarım Fuarı Düzenlesin”

Çineli çiftçiler için CHP İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, “Çineli tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum. Çine Ziraat Odası’nın Çine hayvancılığını, tarımını ve çiftçisini tanıtacak bir fuar düzenlemesini istiyoruz. Bütün firmaları, endüstriyel hale gelmiş tarım ilgili gelişmemize katkıda bulunacak bütün fuar firmalarını Çine’ye davet ederek burada bir fuar yapmasını bekliyoruz. Çok sayıda çiftçimizi Ankara’ya götürerek çiftçilerimizin sesi olduğu için Çine Ziraat Odası Başkan Özkan Atıgan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Poşu ve Şapka Taktı

Ankara’ya Çine’nin özellikleri ile gitmek isteyen Başkan Özkan Atıgan gezi yolculuğuna poşu ve şapka takarak çiftçileri karşıladı. Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Çine’den Oda olarak 13 otobüs ile yaklaşık 650 vatandaşımızı bayrama götürdük. Aydın'da ilçe bazında en çok bayrama katılımı sağlayan biz olduk. Ankara Tandoğan Meydanında bayramımızı kutladık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kabri başında andık. Çiftçilerimizin yol, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ücretsiz Odamız bütçesinden karşıladık. Bu anlamda özveriyle çalışan 21 kişilik Oda Meclisime de ayrıca teşekkür ediyorum. Kutlamada, üreten çiftçilerimizin sorunlarını bölge gözetmeksizin dile getiren alana gelen her çiftçimize Türk Bayrağı ve şapka hediye eden, çiftçilerimizi susuz bırakmayan Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizi uğurlayan AK Parti, CHP ve MHP’li yöneticilere de teşekkür ediyorum. Bu gibi organizasyonlar inşallah devam eder” dedi.

 “Çiftçimizin Kıymeti Bilinmiyor”

Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticiler, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde, Ankara Tandoğan'da Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından düzenlenen miting, uzun bir konserle başladı. Saat 12.00’da toplanmaya başlayan mitingde 2 saat süren konserin ardından kürsüye çıkan TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyada modası geçmeyen tek şeyin tarım olduğunu söyleyerek, “Otomobil olmadan yaşayabilirsiniz ama gıdasız asla. Bu nedenle insanlar açlıktan ölüyor. Bu eşitsizlik değiştirmelidir. Tarım sektörü bunla yetmezmiş gibi ihracat yapıyor. Peki çiftçimiz bundan yararlanabiliyor mu? Bizim üretmekle sorunumuz yok yeterli destek verilirse, sorunlarınız çözülürse diğer ülkelerle yarışırız. Bu ülkede çiftçimizin kıymeti bilinmiyor. Çiftçinin verdiği emeğin karşılığını alamıyor. Benim 1 liraya sattığımı tüketici 5 liraya alıyor. Döktüğümüz alın terinin karşılığını alamıyoruz. Artık buğday ithal etmek istemiyoruz. Bu nedenle ucuz gübre, ucuz mazot istiyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen miting Sevcan Orhan’ın verdiği konser ile sona erdi.














Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 16:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472