banner488

11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası

Çine Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Kamil Şenoğlu Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın toplantısı düzenlendi.

11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası
banner496

Sosyal Güvenlik Haftası Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kuruluşu ile birlikte halkta sosyal güvenlik bilincinin artırılması ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmetlerinin tanıtılması amacıyla 11-17 Mayıs sahabet 2015 tarihleri arasında kutlanıyor.

Çine Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Kamil Şenoğlu hafta ile ilgili yaptığı açıklamada; Sosyal Güvenlik Kurumu bu ülkede, nefes alıp veren tüm vatandaşlarımız ile birlikte, vatansızlar ve sığınmacılar dahil, nüfusumuzun tamamına hizmet götüren yegane kuruluştur. 5502 sayılı yasanın 2006 yılında devreye girmesiyle üç kurumun (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) birleşmesi sağlanmış, 01.10.2008 tarihi itibariyle de 5510 sayılı sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası uygulamaya başlanmıştır. Kanunun yürürlüğe girmesiyle kurumumuz;” Değişimi hisset, dönüşüme ortak ol” sloganıyla yola çıkmıştır. Bana göre seferberlik niteliğindeki yeniden yapılandırma amaçlı bir değişim söz konusudur. Bugün geldiğimiz noktada; kalite ve hizmet standartları yükselmiş, hizmet etme anlayışı değişmiş, 27 binin üzerinde personelle büyük bir özveri içerisinde hizmetlerini sürdürmektedir.

Kurumumuzda teknolojik gelişmelere paralel olarak bir zihniyet devrimi de gerçekleştirilmiştir. Kurum hizmetine bakış açımız ise; “anlatıyoruz anlamıyor değil, biz anlatamadık”, mantalitemiz budur. Vatandaşımızın bizim anladığımız gibi anlamasını bekleyemeyiz. Çok büyük bir mevzuata sahip bir kuruluş olduğumuz için yorulmadan, yılmadan vatandaşımız anlayana kadar anlatacağız. Beklentimiz ise, halkımızın hizmetinde olan bizlerin büyük bir özveriyle çalıştığımızın ve işlerinin en iyi şekilde, en kısa sürede yapmaya çalıştığımız hakkında bize güvenmeleri.”

Mutlu ve güvenli bir gelecek için bütün vatandaşlarımızdan, Kayıt dışı istihdam konusunda hassasiyet göstermelerini beklemekteyiz. Kayıtlı istihdam artıkça kurum kaynakları artacak, bu da hizmet kalitesini yükseltecektir.

Çine halkı için kapılarımız sürekli açık. Taleplerini karşılamaya da sürekli hazırız. Vatandaşları SGK’ya davet ediyorum, “biz Çine halkından tek bir şey istiyoruz; bizden bir şeyler istesinler. Bizim kapımızı devamlı çalsınlar. Sosyal güvenlik kurumumuzun verdiği hizmetlere ilişkin akıllarını takılan ne olursa gelsinler, anlayana kadar anlattırsınlar. Biz onlar için varız.”

Bu vesile ile özverili çalışmalarından dolayı çalışma arkadaşlarımın, Sosyal Güvenlik Kurumu ailesinin ve vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyorum.




Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 13:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472