banner488

Çine'de 19 Mayıs Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Çine'de gerçekleştirildi.

Çine'de 19 Mayıs Kutlandı
banner496

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Çine'de gerçekleştirildi. Hükümet Meydanı’nda yapılan törende Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Çelenk sunum töreni ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler şiir okudu ve halk oyunları ekibi oyunlarını sergilediler. Kutlama töreninde Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Garnizon Komutanı Kıdemli Pilot Yüzbaşı Osman Olgun, Çine Askerlik Şube Başkanı Cumali Nacak, daire müdürleri, STK temsilcileri, parti temsilcileri,  öğretmenler ve okulların öğrenci grupları ve vatandaşlar katıldı. CHP Çine İlçe Teşkilat üyeleri ve Atatürk Düşünce Derneği üyeleri Atatürk Anıtı’na çiçekler koyarak, saygı duruşunda bulundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer yaptı.

Dinçer, "Milletlerin en büyük silahı, sahip oldukları gençleridir. Milletimiz de sahip olduğu genç nüfusla dünyanın en güçlü milleti olma yolunda emin adımlarla, yürüyüşünü sürdürmektedir. Bizlerde devletimizin ve milletimizin ileriye götürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Türk genci tarihin her döneminde içinde bulunduğu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 1071'de Malazgirt'te Alparslan zafer için Türk gençlerine güvendi ve yanılmadı, 1453'te Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmek için Türk gençlerine güvendi, güveni boşa çıkmadı, 1915'te Çanakkale Savaşları'nda Türk Ulusu, gençlerine güvendi, ulusumuz yanılmadı. Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük yolunda Türk gençliğine güvendi ve onun güveni de boşa çıkmadı. Ulu Önder biz gençlere o kadar güvendi ki kurduğu Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet etti. Bizlerinde emaneti korumak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı bilmenizi isteriz. Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günün gençlerimize armağan edilmesi bizler için büyük bir şereftir. 19 Mayıs Gençlik Bayramı olarak kutlanması medeniyet yolundaki yürüyüşümüzde bizleri daha çok cesaretlendirmektedir. Bizler Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözünün gereği olarak tüm insanlığa sevgi ile bakmaktayız. Savaşların ve nefretlerin olmadığı bir dünya istiyoruz. Sevgili gençler sizler her dönemde Ulu Önder Atatürk'ün fikirlerini takip ederek ve onun belirlediği hedeflere ulaşmak için hiç durmadan çalışmalısınız. Atalarımızın vatan için, ulus için yaptıkları fedakarlıkların ve gösterdikleri çabaların farkında olmalısınız. Hepimizin hedefi büyük bir Türkiye’dir. Büyük Türkiye için biz gençlerimize güveniyor ve onlarla gurur duyuyoruz" dedi.

Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencisi Yiğitcan Selvitopu ve Mehmet Emin Ünal Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencisi Gülser Toğyar şiirlerini okudu. Feride Raşit Kalkan Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin hazırladığı gösteri ile tören son buldu.

Töreninden sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Şubesi Başkanı Ayşe Aşkar ve yönetim kurulu üyeleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı sebebiyle esnafa Atatürk rozeti hediye ettiler.








Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 10:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472