banner488

Ziraat Odası Başkanları Ankara’ya çıkarma yaptı

Ziraat Odası başkanlarını Ankara’da karşılayan Mehmet Erdem onları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı ile görüştürerek sorunların giderilebilmesi için yardımcı oldu.

Ziraat Odası Başkanları Ankara’ya çıkarma yaptı
banner269

Karpuzlu gerçekleştirilen Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında TÜİK rakamları baz alınarak dekar başına ürün miktarının mevcutun altında olduğunu değerlendiren Aydın Ziraat Odası Başkanları Ankara’ya çıkarma yaptı.

 

Ziraat Odası Başkanlarını Ankara’da karşılayan Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, çiftçilerin temsilcisi oda başkanlarının bu konuda yardımcı olduğunu belirterek gelişmeleri yaptığı basın açıklaması ile değerlendirdi.

 

Çiftçilerle buluştuktan sonra Oda başkanlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Kudbettin Arzu ile görüşmelerini sağlayan ve başarılı bir görüşme geçtiğini belirten Milletvekili Erdem, “Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın prim ödemesi hesaplamalarında esas alacağı ilçe bazlı dekara verim miktarlarıyla alakalı toplantı, Aydın Ziraat Odası Başkanları ve Yöneticileri’nin de katılımıyla Bakan Yardımcısı Sayın Kudbettin Arzu’nun makamında gerçekleşti.” dedi.

 

“Toplantıda, Aydınlı çiftçilerimiz ve Ziraat Odalarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda özellikle pamuk, mısır ve buğday gibi önemli ürünlerde ilan edilen dekara verim rakamlarının Aydın için olması gerekenden düşük olduğu yönündeki kanaatimiz ile konuyla ilgili talep ve şikâyetlerimizi Sayın Kudbettin Arzu’ya ilettik.” diyen Milletvekili Erdem, “Türkiye’nin verimlilik ve toprak kalitesi bakımından en önde gelen illerinden olan Aydın için ilan edilen dekara verim miktarlarının revize edilmesi gerektiği yönündeki düşüncemizi de paylaştığımız Sayın Arzu, konuyla alakalı sıkıntıyı ilk olarak, kendilerine yazdığımız bilgi notu ile fark ettiklerini söyleyerek, uyarımızla alakalı memnuniyetlerini belirtti.“ ifadesinde bulundu.

 

Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek

 

Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu’nun, Bakanlığa gönderilen bilgi notu akabinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gelen farklı problemlerin olduğunu da gördüklerini ve sorunların giderilmesi ile alakalı çalışma başlattıklarına işaret eden Milletvekili Erdem, “Girişimlerimiz ve Bakanlığın çalışmaları neticesinde ilan edilen dekara verim miktarları ile alakalı düzeltmenin Bakanlar Kurulu toplantısında, yetişmemesi durumunda ise önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağı bilgisini veren Bakan Yardımcısı Sayın Kudbettin Arzu, sorunun en kısa zamanda çözüleceğini belirtti.” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Prim artışı çalışmaları devam ediyor

 

Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu ile yapılan görüşme esnasında dekara verim rakamlarının yanında, et, zeytinyağı ve pamuk fiyatlarının düşük seyretmesi hususunun da görüşüldüğünü ifade eden Milletvekili Erdem, “Bakan Yardımcısı Arzu, et ithalatı ile alakalı verginin %100 e çıkarılarak ithalatın zorlaştırıldığını, prim artışı istediğimiz ile zeytinyağı ve pamuk ile alakalı çalışmaların ise devam ettiğini belirtti.” şeklinde konuştu.

 

Milletvekili Erdem konuyla ilgili basın açıklamasını “Olumlu geçen görüşmede değinilen ve çiftçilerimizi yakinen ilgilendiren konuların tamamının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olacağım.” şeklinde sonlandırdı. Haber: Yılmaz SAĞLIK


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 07:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472