banner480

Yetiştirici; “Laf üretmiyoruz, hizmet üretiyoruz”

Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, 2014 yılında organik tarım desteklemesinin 50 Tl’ye çıkarılacağı müjdesini verdi.

Yetiştirici; “Laf üretmiyoruz, hizmet üretiyoruz”
banner269
Konuya ilişkin basın açıklaması düzenleyen Yetiştirici organik tarım hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


“Bu destekleme Karpuzlu için büyük bir ikramiyedir”

2011 yılında fiilen çalışmaya başlattıkları organik zeytin ve zeytinyağı desteklemesinin dekar başına 35,00 Tl yapılacağını ve 664 kişi ile 22859 dönüm araziye organik tarım desteği verileceğini belirten Yetiştirici, “Ağustos ayı içersinde verilecek olan destekleme tüm Karpuzlu Organik Zeytinyağı üreticisine 800.065 bin tl ödeme yapılacaktır. Bu destekleme Karpuzlu ilçesi ve köylerine kazandırılan büyük bir ikramiyedir.” dedi.

Karpuzlu'da 1 dekar bile organik tarım dışı arazi kalmayıncaya kadar organik tarıma geçileceğini belirten Yetiştirici, “Şu an yeni kayıt müracaatları başlamış ve ETKO organik tarım firması ile gerekli antlaşmalar ve protokoller yapılmıştır.” şeklinde açıklamada bulundu.

Milanobet Roman","serif"">“2014 yılında organik tarımcının yüzü gülecek”

2014 yılında organik zeytin ve zeytinyağı desteğinin 50,00 Tl olacağını müjdesini de veren Yetiştirici, “Müjdeli haberin bir ikinci ise 2014 yılında destekleme alacak organik zeytin üreticisi sayısı ise 814 kişi olup 32605 dekar araziye tekâmül etmektedir. 2014 yılında organik zeytin ve zeytinyağı desteği dekar başına 50,00 tl olacaktır. Bu ise rakam olarak 1.630.250 Tl demektir. Gerçekten bu rakam hiç küçümsenmeyecek kadar büyük bir destektir.” ifadelerini kullandı.

“Hesaplaşma içinde olanları utandıracağız”

“Bu hususta emeği geçen herkese başta Aydın Valimiz sayın Kerem Al beyefendinin şahsına İl ve İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Karpuzlu çiftçisine maddi ve manevi destekte bulunan başta bölge milletvekillerimize, İl Genel Meclis üyelerine ve elini taşın altına koyan tüm Karpuzlu Ziraat Odası Yönetim Meclis ve Personeline çok teşekkür ediyorum.” diyen Yetiştirici, “Çiftçinin ayakkabısının tozunu ve alın terinin kokusunu bizden daha iyi koklayan olamaz, Karpuzlu çiftçisiyle büyüyor büyüdükçe de gurur duyuyoruz. Karpuzlu Ziraat Odası ile hesaplaşma içerisinde olanları utandıracağız. Çünkü biz laf üretmiyor hizmet üretiyoruz.” şeklinde sözlerini noktaladı.
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2013, 15:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472