banner488

ÖTV indirimi sonrası ikinci el piyasası durgun

ÖTV indirimi sonrası ikinci el piyasası durgun
banner496

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Çine Temsilcisi ve Seçkin Otomotiv Sahibi Ali İhsan Yavaş, sıfır araçlara yapılan yüzde 25 indirimin ardından, ikinci el araç piyasasında galericilerde durgunluk yaşandığını dile getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda sıfır otomobillere gelen ÖTV indirimi sonrası gözler ikinci el pazarına çevrildi. Seçkin Otomotiv Sahibi Ali İhsan Yavaş, söz konusu değişiklik ikinci elde fiyatlara yansımadığını söyledi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Çine Temsilcisi ve Seçkin Otomotiv Sahibi Ali İhsan Yavaş, "Vatandaşlar devletin sıfır araçlara yaptığı yüzde 25 indirimden dolayı ikinci el araçlarda da fiyatların düşmesini bekledi ama bu da olmadı. Örneğin vatandaş bayilere gittiğinde araç soruyor ve belli markalardaki araçlara indirim yapıldığını öğreniyor.

"İndirim Beklentisi Durgunluk Oluşturuyor"

Ali İhsan Yavaş, “Ama o bahsedilen araçlar da piyasada yok. 10 günden bu yana vatandaşlar indirim beklediği için piyasada durgunluk oluştu, bu durum bize de yansıdı. 7,8 gündür işler durma noktasında, biz de can sıkıntısından sürekli araçlarımızı siliyoruz ve müşterilerimizi bekliyoruz” dedi.

"Her Gün Zam Geliyor, Kredi Faizleri İnmeli "

Sıfır araçlara her gün zam geldiğini söyleyen Ali İhsan Yavaş, "Sıfır ile ikinci el araçların fiyatları sürekli yükseliyor ve bu durum bize de yansıyor. Şu an kredi faizleri düşmediği için bu yansıma görülemiyor. Bu yansımaların görülebilmesi için devletimizden bu kredi faizlerinin indirilmesini rica ediyoruz. Eğer faiz oranları bir nebze indirilirse hem galeri sektörüne hem de ekonomiye yansır. Şu an kredi faizi 1.90-2 gibi bir aralıkta olduğu için kimse sıfır araç alamıyor" ifadelerini kullandı.

“Çine’de Seçkin Otomotiv güvencesi”

Her marka, model araç alım, satım hizmetleri sunan Seçkin Otomotiv güvencesi verdiklerini belirten Ali İhsan Yavaş, “İkinci el araçlarda "Garanti" hizmeti, satılan her aracı kaporta aksamından motor aksamına kadar tüm detaylarıyla, uzman personelimizle araç devir, noter ve ruhsat işlemlerini müşterilerimizin adına gerçekleştiriyoruz.Test sürüşü seçeneğine sahip, her bütçeye uygun ödeme kolaylıkları sunan ve müşterilerimize ikinci el araç alıp satmanın rahatlığını özel Seçkin Oto güvencesiyle sağlayan bir markayız. Rent A Car, şirket arabası veya taksi çıkması gibi araçları almıyoruz. İlk elden ve şahıs aracı olmasına özen gösteriyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472