banner488

Mehmet Erdem, “23 Eski Eser İçin 7 Milyon 330 Bin TL Ödenek Aktarıldı”

Mehmet Erdem, “23 Eski Eser İçin 7 Milyon 330 Bin TL Ödenek Aktarıldı”
banner496
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’da son 10 yılda Vakıf Eserlerine Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 7 milyon 330 bin TL ödenek aktarıldığını açıkladı.

Erdem konu ile ilgili yaptığı açıklamada, dünden bugüne kuşaklar arasında canlı bir köprü vazifesi gören kültür mirasını korumak için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “AK Parti Hükümetleri olarak ecdat yadigarı vakıf eserlerimizin korunmasına ve bu eserlerin yeniden hayatımıza dahil edilmesine büyük önem verdik. Medeniyet birikimimizin en güzel tezahürlerinden biri olan Vakıf eserlerimize yaptığımız yatırım, Türk Vakıf geleneğinin yaşatılması, tarihimize ve geleneklerimize duyduğumuz sorumluluğun yerine getirilmesi bakımından da önem taşımaktadır” dedi.

“7 milyon 330 bin TL ödenek aktarıldı

Aydın ilinde eski tescilli, 57 Cami, 3 Hamam, 6 Türbe /Hazire, 4 Medrese/Mektep, 4 Han Kervansaray, 1 Hal, 1 Fabrika, 8 Çeşme/Sebil toplamda 84 eser bulunduğunu belirten Erdem, “Kültür mirasımızı korumak için büyük çaba sarf ediyoruz ve şuraya dikkatinizi çekmek istiyorum. Başta Nasuh Paşa Zincirli Han, Nasuh Paşa Medresesi, Kuşadası Kervansarayı, Nasuh Paşa Hamamı, Didim Milet-Balat İlyas Bey Külliyesi olmak üzere Aydınımızda 84 adet tescilli eski eser olup, 2004-2007 arası 13 eski eserin onarım-restorasyonu yapılmıştır. 21 Cami, 1 han, 1 Hamam toplam 23 eski eser 2007-2017 yıları arası onarım ve restorasyonu için Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce 7 milyon 330 bin TL aktarılmıştır” diye konuşarak, AK Parti olarak ecdat yadigarı tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarını ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472