banner488

EYSA’da muhteşem açılış

EYSA’da muhteşem açılış
banner496

Eysim Madenciliğin Yönetim Kurul Başkanı Muhammet Demir, Çine’de bir ilke daha imza attı. EYSA QUARTZ SURFACES fabrikası düzenlenen muhteşem açılış töreni ile üretime başladı.

Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlayacak olan EYSA QUARTZ SURFACES fabrikası, yüzlerce kişinin katıldığı muhteşem bir açılış töreniyle gerçekleşti. Çine’de hiçbir zaman gerçekleşmeyen bir projeyi Muhammet Demir hayata geçirdi. İlklere imza atan Muhammet Demir bu kez ilçede çıkarılan kuvars madenini işleyerek kompoze taş mutfak tezgahı üretim firmasını hayata geçirdi. Çine’de cevher hazırlama ve zenginleştirme tesislerini faaliyete sokarak madencilik başta olmak üzere kompoze taş, seramik, yapı kimyasalları, cam ve arıtma sektörüne kuvars hammaddesi sağlayan EYSİM Madencilik, Egenin incisi Çine’nin yeraltı zenginliklerini endüstriyel ürün olarak üretileceği ve ilçeye katma değer kazandıracak olan EYSA QUARTZ SURFACES fabrikası üretime başladı.

Oldukça yoğun olan açılış törenine TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Partili Çine Belediye Meclis Üyeleri Cengiz İnce ve Semra Eroğlu, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter, Kamyoncular Kooperatif Başkanı Mehmet Can, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çalışkan, Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nail Uzun, Oto Galericiler Sitesi Toplu İşyeri Yapı Kooperatif Başkanı Mehmet Kocabıyık, Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Kapıkıran, muhtarlar, Aydın ve Çine’den siyasi parti ve STK Temsilcileri, iş insanı ve vatandaşlar katıldı.

“Çine’mize ve ülkemize hayırlı olsun”

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, “Çine Organize Sanayi Bölgemiz yaklaşık 2bin 800 hektarlık alanda vardır. Bun ilave bin 580 dönümlük bir alan daha ilave edilecek. Pandemi döneminde OSB’de hiç aksaklık yaşamadan çalışmalar devam etti. ‘Durmak yok yola devam’ diyen yatırımcılarımızın sayesinde kendilerine teşekkür ediyoruz. İlçemize büyük yatırım ve hizmetleri olan aynı zamanda vatandaşlarımıza da sosyal hizmetleri olun hayırsever iş insanımız Muhammet Demir Bey’e teşekkür ederim. Ülkemize, ilimize ve Çine’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde ifade etti.

Çine’nin markasını dünya duyacak

Dağlarından yağ ovalarından bal akan Aydın’ın güzel ve şirin ilçesi Çine’de yatırım yapmak bizleri onurlandırmıştır diyen EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, “Dünyanın en iyi kuars ve felspatı bu bölgede yer almaktadır. Yıllar önce Çine’ye ilk geldiğimde maden işletmelerinde, çıkan ham maddeyi çoğunlukla üzerine katma değer koymadan ocaktan çıktığı gibi doğrudan ihraç ettiğimizi gördüm. Daha değerli hale getirmek için kurulmuş olan 3, 4 tane micronize eleme tesisi kuruşmuş ancak 2 tanesinin sahibi Belçikalı firmalar idi. Ozan Arif’in bir şiirde dediği gibi; ‘Hangi dağda hangi maden bulunur’ sözlerini ispatlarcasına Belçika’ dan buradaki kaynakları görmüş ve sahiplenmiş. Atatürk’ün şu anlamlı sözü aklıma geldi; ‘Her fabrika bir kaledir. Onlara sahip çıkın’ bu söz üzerine hüzünlendim. İşte o firmalardan biri üretime ara verip, tesisi devretmek isteyince satın aldım. Şimdi atıl duran o tesiste EYSİM olarak 150’ye yakın kişi çalışıyor. Üretmiş olduğumuz yarı mamuller yurt dışındaki firmalarda ana ürün haline getirilmekte. Hammaddesi Çine’den giden ürünler Alman, Amerikan ve İtalyan markalarıyla satılmakta. Çine’den çıkan hammaddeyi işleyerek Türk Malı olmasını sağlama için bu tesisimizi açtık. Yurtdışında Türk Malını daha da önemlisi markası ve üretimi Çine’ye ait EYSA’da nihai ürün haline getirilmesinde işçimizin, emekçimizin alın teri ve emeğinin gururla sergilenen taçlanmış halini göreceğiz” dedi.

Her şey vatan için

Bu gün başka açıdan da çok anlamlı bir gün olduğunu vurgulayan Demir, “Emperyalizmle mücadele sadece cephede değil, ekonomik alanda ve her yerde olmaktadır. 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgalinden sonra sıra Aydın’a gelmiş. Aydın’daki vatandaşlar en yakın olan ilçe Çine’yi seçmişler burada milli mücadeleyi örgütlemeye çalışmışlar ve Yörük Ali Efe ve Kıllıoğlu Hüseyin Efe ile görüşmüş bir gün süre istemişlerdi. 31 Mayıs 1919 tarihinde yani bugün Milli Mücadeleyi Çine’den başlatmışlar. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır. Bu ülke için taş üstüne taş koymaya, taşlardan duvar örmeye ve o duvarlardan fabrikalar kurmaya, hizmet etmeye hazırız. Her şeyi üretip, istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Güçlü bir Türkiye için” dedi.

“Üretim ve istihdam çok önemli”

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Çok kıymetli bir işleme diyorum. Çünkü Çine’de çıkarılan hammaddeyi nihai haline dönüştürülmesini görüyoruz. Ülke ekonomisine katma değer kazandıran kıymetli işadamlarımızı tebrik ediyorum. Muhammet Bey’in söylediği gibi taş üstüne taş koyanın bizlerde siyasetçi olarak her zaman emrinizde olduğumu bir kez daha söylemek istiyorum. OSB başladığında bazı kesimler hep hayal ürünü demişti. Şu anda OSB’miz de yer kalmadı. Ülkemizin gelişmesi için üretim ve istihdam çok önemli. Aydın’da ve Çine’de doğan evlatlarımızın karnının doğduğu yerde doyması. Hedefimiz bu. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada böyle bir tesisin açılması bizleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ülkemize ve Çine’mize hayırlı, uğurlu olmasını ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 21:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472