banner488

Belediye Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Belediye Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Çine Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı E. Salih Dinçer Başkanlığında yapıldı.

Haziran ayı meclis toplantısında 5 gündem maddesinin yanı sıra 1'de ek gündem maddesi görüşüldü. Toplantının ilk gündem maddesinde görüşülen konu Çine Belediyesi Zabıta Tembihnamesi güncellenmesi Trafik, Yol ve Şehircilik komisyonuna ve Çevre Sağlık ve Temizlik Komisyonuna sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesinde ÇİPAŞ A.Ş.’de yapılan sermaye artırımı sonucu pay sahipleri tarafından alınmayan hisselerin Belediyemiz tarafından alınması konusu görüşüldü; AK Partili Çine Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz söz alara, “ÇİPAŞ A.Ş için birbuçuk yıl önce başkan adaylığına ikimiz aday olmuştuk. Oylamada yönetim kurulu başkanı olarak siz kazandınız. Bize şirket hakkında, yatırımları hakkında, bilançoları hakkında, kaç işçi çalıştığı hakkında bilgi verir misiniz?” dedi. Gündem maddesinin açıklamasında; Şirketin 2016 tarihinde yapılan genel kurulunca sermaye artırımı ilgili olarak, sermaye artırımına katılmayan pay sahiplerine ilişkin artırılan payların Çine Belediyesi’nin şirketin büyük pay sahibi olması sebebiyle bu pay ve tutarlara ilişkin satın alması ile ilgili ve bu payın 13 bin 800 lira olduğu söylendi. Bu payların Nail İçöz, Tahir Yaman, Celalettin Kocamaz, Abdülkadir Yıldız, Güngör Keskin, Hacıbey Güneş ve Sabahattin Çekin olduğunu açıklandı. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Üçüncü ve dördüncü gündem maddesi; Evciler Mahallesi 298 ada 9 parsel sayılı taşımazın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve Soğancılar Mahallesi 108 ada 6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19 ve 20 parsel sayılı taşınmazlarda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşülerek imar plan komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi. Beşinci gündem maddesi; Kavşit Mahallesi Merkez Sokak Madran yolu üzerinde No:271-272’deki yerin içkili yer krokisi içerisine alınması talebine belirten Osman Çıvgın’a ait dilekçe ve bu konuyu kapsayan jandarma komutanlığının görüş yazısına istinaden, İçkili yer bölge tespiti yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin ek maddesi; Akçaova Mahallemiz belediye statüsünde iken Cumhuriyet, Orta, Bekarlar, Hacımemişler ve Çömlekçi adı altında 5 mahalleden oluşmaktaydı.6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile kapanan belediye mahalleye statüsüne dönüşmüş ve Akçaova Mahallesi adı ile tek mahalleye düşürülmüştür. Akçaova Mahallesinin alanın, yol ağlarının ve coğrafi yapısının çok geniş olması sebebiyle tek muhtar tarafından takibi zor olduğundan, gerek vatandaşlarımızın muhtarla olan iş ve işlemlerinin daha etkin sağlanması, gerek Büyükşehir ve İlçe belediyemiz ile olan hizmet paylaşımında daha etkin bir paylaşım söz konusu olacağından, vatandaşa yerinde hizmetin hızlanacağı düşünüldüğünde, Akçaova Mahallesinin merkezine uzak konumda bulunan ve nüfus oranları 500 kişiden az olan Hacımemişler ve Çömlekçi mevkilerinin Bekarlar Mevkiisine katılarak Cumhuriyet, Orta ve Bekarlar Mahallesi adı altında 3 mahalleye dönüştürülmesi için imar komisyonuna sevki oy birliği ile kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 19:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472