banner488

EXPO Milano’da Türk zeytin ve zeytinyağı tanıtımına Zeybekci desteği

Ana teması "Gezegeni Beslemek, Yaşam İçin Enerji" olan Expo Milano 2015'e katılarak, Expo 2015 Milano’da Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK)’ne Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den büyük destek geldi.

EXPO Milano’da Türk zeytin ve zeytinyağı tanıtımına Zeybekci desteği
banner269

EXPO Milano’da 14 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Milli Günü’ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ZZTK standında, İtalyan yetkililere ve İtalyan basınına Türk zeytin ve zeytinyağını kendi elleriyle tattırdı. Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin ziyareti ve tanıtım çalışmalarıyla ZZTK standı EXPO Milano’nun en gözde stantlarından biri konumuna yükseldi.

15 Ağustos'ta EXPO 2015 Milano’da Türkiye pavyonunda tanıtım etkinliklerine başlayan ZZTK’nın, 31 Ağustos'a kadar 15 gün boyunca Türk zeytin ve zeytinyağı tanıtım etkinliklerine imza attığını belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı M. Kadri Gündeş, 14 Eylül Türkiye Milli Günü etkinliğinde de; ZZTK olarak Türkiye pavyonunda yerlerini aldıklarını, ZZTK’nın standının Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ziyaretleriyle en çok ilgi gören stantlardan biri olduğunu kaydetti.

Günde  yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği EXPO Milano fuarındaki ZZTK standında, İtalyanların yanı sıra Dünyanın dört bir yanından ziyaretçilere Türk zeytin ve zeytinyağı tadımı yaptırdıklarını anlatan Gündeş, “İtalya dünya zeytin ve zeytinyağı piyasasında İspanya ile birlikte zirvede yer alıyor. EXPO Milano’da İtalyan, İspanyol zeytin ve zeytinyağlarının yanında Türk zeytinyağının tanıtımını gerçekleştirdik. Zeytin ağacının anayurdunun Anadolu olduğunu tüm dünyaya anlattık. Bu süreçte İtalyan yetkililere ve İtalyan basınına kendi elleriyle Türk zeytin ve zeytinyağının tadımını yaptıran ve tanıtımımıza büyük katkı sağlayan Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye sektörümüz adına şükranlarımızı sunuyoruz. ZZTK standını 10 bin civarında kişi ziyaret etti” dedi. ZZTK standında, İzmir – Urla’da bulunan Yeryüzünde bilinen en eski (M.Ö. 6. yüzyıl) zeytinyağı üretim işliği Klazomenai, bunu destekler nitelikteki Türkiye'de türünün ilk örneği olan ve Çanakkale'de 2001'den beri yerli yabancı onbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan Adatepe Zeytinyağı Müzesini ve Kuşadası'nda 2011 yılında ziyarete açılan, Avrupa'nın en büyük zeytinyağı müzelerinden Oleatrium Zeytinyağı Müzesini tanıtıcı videolar gösterildi. Ayrıca, ZZTK standına uğrayan ziyaretçilere promosyon anahtarlıklar ve Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtıcı bilgiler içeren broşürler dağıtıldı.

Türkiye zeytinyağında dünya ikinciliğini hedefliyor

Türkiye’nin 2023 yılında 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin rekoltesiyle dünya liderliğini, 650 bin ton zeytinyağı üretimiyle ise dünya ikinciliğini hedeflediğini hatırlatan ZZTK Başkanı Gündeş, “Türkiye’de 2000 yılı sonrasında 80 milyon yeni zeytin ağacı dikildi. Bu ağaçların verimli bir şekilde ürün vermeye başlaması ile birlikte artacak olan zeytin ve zeytinyağı üretimimizin katma değere dönüşmesi ve dünya pazarlarında yer bulabilmesi için tanıtım çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. EXPO Milano bu anlamda çok doğru bir kulvar. EXPO Milano’nun ana teması “Dünyayı Beslemek ve Yaşam için Enerji” olduğu için adeta zeytinyağını tarif ediyor. EXPO Milano’da çok başarılı bir tanıtım etkinliği gerçekleştirdik” diyerek sözlerine son verdi.





Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 14:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472