banner480

Ege Bölgesi ihracatına direkt uçuş dopingi

Türkiye ekonomisine 2014 yılında 18 milyar 725 milyon 470 bin dolar ihracat katkısı sağlayan Ege Bölgesi, havayolu şirketlerinin yeni direkt uçuşları ile ihracatlarında önemli bir destek kazandı.

Ege Bölgesi ihracatına direkt uçuş dopingi
banner269

Egeli ihracatçıların uzun zamandır dile getirdiği İzmir’den doğrudan uçuşların artırılması yönündeki taleplere başta SunExpress olmak üzere yaz dönemi yurtdışı uçuşlarına ilaveler yapan THY’den olumlu yanıt geldi.

Ege Bölgesi’nin merkezi konumunda yer alan İzmir, bugün sanayiden tarıma, sağlıktan turizme kadar birçok sektörün faaliyet gösterdiği, üretimi ve ihracatı ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir konumda yer alıyor. Bölgede faaliyet gösteren şirketlerin en önemli eksikliklerinden biri ise dünya ile bağlantılarını sağlayan havayolu ulaşımında yaşanan güçlüklerdi. Söz konusu ihtiyaçlar doğrultusunda yurtdışı uçuşlarını 30 noktaya çıkaran SunExpress başta olmak üzere tüm havayolu şirketlerinin doğrudan uçuşlarına özellikle Ege Bölgesi ihracatçılarından destek geldi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ege Bölgesi’nde gerek sanayi gerekse tarım sektörleri olarak üretim ve ihracat potansiyelimiz oldukça yüksek. Geçtiğimiz yıl bölgemizden 19 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirildi. İhracatımızı artırmanın önemli adımlarından birini de dünya ile bağlantımızı kesintisiz gerçekleştirmek olarak görüyoruz” diye belirtti.

Emre Kızılgüneşler sözlerinin devamında “Sanayinin yanı sıra bölgemiz aynı zamanda önemli bir turizm merkezi. Sonuç olarak havayollarının İzmir’den dünyanın belli merkezlerine başlattığı direkt uçuşlar biz ihracatçılara olduğu kadar turizm sektörüne de olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu nedenle uzun süredir yurtdışında bizlere bağlantısız uçuş imkanı sunan SunExpress’e Milano, Brüksel, Londra, Roma, Toulouse seferlerini de programına eklediği için teşekkür ediyoruz. Yaz döneminde Münih, Hamburg, Stutgart, Berlin ve Kuveyt direkt uçuşlarına başlayan Türk Hava Yollarından beklentimiz ise bu uçuşların tüm yıla yayılması doğrultusunda. Ayrıca diğer havayolu şirketleri ile birlikte bu seferlerin daha da artması en büyük temennimiz. Böylece bölgemizdeki iş adamları uluslararası pazarlara daha rahat ulaşabilecek; ayrıca yurtdışından ülkemize gelecek firma temsilcilerine de özellikle zaman açısından önemli bir tasarruf sağlanmış olacak” dedi.


Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2015, 13:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472