banner480

Çine’de STK’lar ‘Güç Birliği’ peşinde!

Kent Konseyi Yeterince Etkili Olamayınca 'Güç Birliği'nin Adımları Atılmaya Başlandı

Çine’de STK’lar ‘Güç Birliği’ peşinde!
banner269
Yasa gereği tüm belediyelerde kurulmaya başlanan Kent Konseyi'nin Çine'deki varlığı ve yokluğu sorgulanmaya başlandı.
En son toplantısını 31 Ocak 2012'de gerçekleştiren Konsey'in o günden bu yana hiçbir toplantı gerçekleştirmediği öğrenildi.

Ayrıca daha önce planlanan Kent Konseyi İdari Binası aktif hale getirilmezken, Belediye'den aktarılacak kaynakla oluşturulması düşünülen Konsey bütçesi söylemleri de havada kaldı.
Bu sıkıntıların aşılamaması ve Konseyin aldığı birçok kararın uygulama noktasında yeterince ciddiye alınmaması yüzünden Konseyin etkinliğini kaybettiği ileri sürülüyor.

Kent Konseyi'nin belli bir düşüncenin yoğunluğunda oluşturulduğunu iddia eden birçok Çineli, bu görev için samimiyet ve gayretle çalışabilecek kişilerin gerektiğini ama şu anki durumda var demek için kurulduğunu ifade ederek bir an önce Kent Konseyi'nin aktif hale gelmesini istiyorlar. Çine'nin birçok sorununun Konsey bünyesinde ortak konsensüs neticesinde çözülmesi gerektiğine işaret ediyorlar.
 
Yılda bir defa toplanabilen Konseyin Ocak ayından bu yana hiçbir etkinliği yok. Alt çalışma gruplarının faaliyetleri arasında da kamuoyuna açıklanmış bir bilgi de bulunmuyor.  Verimli çalışmadığı için de bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yeni birlik teşebbüsü, Kent Konseyi'nin görevini layıkıyla yerine getirmediği yorumlarına neden oluyor.  

STK’lar harekete geçti
Kent Konseyi Yeterince Başarılı Olamayınca bu kez de 'Güç Birliği'nin adımları atılmaya başlandı.

Bunun için geçtiğimiz günlerde Eskiçine Köyü'nde bir restaurantta toplantı gerçekleştirildi. Sivil Toplum Kuruluşları arasında yeni bir fikirbilrliği, güç birliğinin adımları atılmaya başladı. Çine Tariş Pamuk Satış Bahigo Kooperati Başkanı Mustafa Akdam'ın girişimleri sonucu oluşan toplantıya Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler Odası Başkanı Ahmet Keleş, Çine Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Akalın, Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici ve bazı yöneticilerin katıldığı gözlendi.

Bu güç birliğinin daha da genişletilmesi ve her ay toplanması kararını alan yöneticiler bu oluşumu şekillendirmeye çalışıyorlar. Bir daha ki toplantı 9 Ocak'ta Çine Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Kent Konseyi Nedir ?
Kent Konseyi, 5393 Sayılı yasaya dayanılarak hazırlanan yönetmelik çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu konseydir.
Kanundaki tanımı; merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluşulan, kentin kalkınma önceklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği uzlaşmanın esas alınarak demokratik bir yapı oluşturulan yönetim mekanizmasıdır.

Konsey görevleri arasında yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını sağlamak, sürdürülebilir gelişme sorunlarının çözümüne yönelik uzun dönemli bir planın hazırlanması ve uygulanmasını sağlamak, Kent kaynaklarının verimli ve adil kullanımına katkıda bulunmak ve Kente ilişkin temel faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak gibi ve daha birçok sorunun çözümünde öncül öneme sahiptir...

Çine Kent Konseyi kepenk mi indirdi?



Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2013, 15:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472