banner488

Çine’de, KOSGEB Yeni Destek Paketleri Bilgilendirme Toplantısı

Çine’de, KOSGEB Yeni Destek Paketleri Bilgilendirme Toplantısı
banner496

‘KOSGEB, Yeni Vizyon ile Aydın Ekonomisi Büyüyor ve KOBİ’leri Dünyaya açılıyor’ konulu KOEGEB bilgilendirme toplantısı. Çine’de yapıldı.

‘KOSGEB, Yeni Vizyon ile Aydın Ekonomisi Büyüyor ve KOBİ’leri Dünyaya açılıyor’ konulu KOEGEB bilgilendirme toplantısı. Çine’de Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıkladığı Yurt Dışı Pazar Destek Programı ve teşviklerini tanıtmak için KOSGEB Aydın İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger ve vatandaşlar katıldı.

KOSGEB tarafından Çine'de gerçekleştirilen toplantıya Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, "Düşük faizli krediler var, bir taraftan çeşitli ajans yatırım kredileri var. İnanılmaz çeşitli destekler var. Elbette bürokratik şeyler olacaktır. Bu durum minimum seviyeye inmiş durumda. KOSGEB’den Çine olarak hakkımıza düşeni alırız inşallah. Bu fırsatı değerlendirelim diyorum" dedi.

‘Üretim Kapasitesini Artırmak İstiyoruz’

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş toplantıda, “Biz neden Büyükşehir'e aday olduk? Çünkü kalkınma yerelde başlar. Aydın'da bir potansiyel var; tarım, turizm ve termal. Bu değerlerimizi gerçek anlamda işleyebilir ve katma değer yaratabilirsek, Aydın'ın önünü kimse alamaz. İnşallah bunu yapacağız. Büyükşehir'i iktidar ile uyumlu hale getirmek istedik çünkü Büyükşehir'in yatırımcı dostu olması lazım. Biz 17 yılda devlet olarak birçok yatırım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ama iktidar ile birlikte hareket eden bir yerel yönetim olduğunda bu işler daha çabuk ve hızlı olur. Üretim kapasitesini artırmak istiyoruz. Aydın'ın ihracatı yaklaşık 730 milyon dolar civarında. Aydın'a yakışmıyor. Bereketli toprakları olan bu memleketimize yakışmıyor" şeklinde konuştu.

“Aydın’ı Hak Ettiği Rakamlara Ulaştırmalıyız”

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise, "Ülkemizi hem dışarıdan hem içeriden rahatsız etmeye devam ediyorlar. Ekonomik darbelere maruz kalıyoruz ama düzeltiyoruz. İnşallah daha da iyi olacak. Konumuz Aydın. Aydın'ımızın nasıl refaha kavuşturur, gelirini yükseltiriz? Bu toplantıda bunu konuşuyoruz. Aydın dağlarından yağ, ovalarından bal akan bir şehir olarak tabir edilir, bunu her yerde söyleriz. Ne hikmetse geçen yılki katma değer üretimi 730 milyon dolar civarında. Bizlere bahşedilmiş çok değerli topraklarda yaşıyoruz. Aydın şehri verimli ama rakamlar çok düşük. KOSGEB'in ciddi bir bütçesi var. Aydın'ı KOSGEB yatırımları ile hak ettiği rakamlara ulaştırmalıyız. Daha çok ihracat yapar duruma gelmeliyiz. Ben bu konuda biz siyasetçilerin de suçu olduğunu düşünüyorum. Bir çok yatırım imkanı var ancak biz bu programları yeterince anlatamamışız" dedi.

“Biz Üretimden Yanayız”

KOSGEB'in sağladığı faydalar ve imkanlar hakkında bilgi veren KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, "Ben istiyorum ki Aydın'da tarım aletleri üretilsin. Aydın'da neden traktör üretilmesin ki? Bir işletmemizin yaptığı bir makineyi gördüm, resmen robot yapmışlar. Tarlada her koşula göre ayak uyduruyor hatta uzaktan kumandalı. Bunu bir Aydınlı yapmış. Ben istiyorum ki kasaplar bir araya gelsin, entegre tesisleri kurulsun. Tekstil fabrikaları kurulsun. Biz projesi olan herkese yardımcı olmaya çalışacağız. Biz üretimden yanayız. Bu konuda bir şeyler üretmek isteyen, istihdam sağlamak isteyen herkesi müdürlüğümüze davet ediyoruz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472