banner480

Çine Tarım İlçe Müdürlüğü ve GEKA proje imzaladı

“Soğanlı Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması” adı altında yapılan proje imzalandı.

Çine Tarım İlçe Müdürlüğü ve GEKA proje imzaladı
banner269

“Soğanlı Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Fenomenbet ve Pazarlaması” adı altında yapılan proje Çine Tarım İlçe Müdürlüğü Mühendisleri Gizem Yalçın Beyter ve Elif Kanmaz tarafından hazırlandı.

Bu yapılan proje ile ilgili Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan “Çine Gıda Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimizin hizmet verdiği üreticiler ve paydaşlarımızla kurulan ilişkilerde, uygulanan eğitim ve yayım faaliyetlerinde, yapılan kontrol çalışmalarında doğru bilgi ve yönlendirme çok önemlidir. Bu çalışmalar sonucunda, il ve ilçemizde süs bitkileri yetiştiriciliğinin küçük aile işletmeleri olarak kaldığı gözlenmiştir. Bu konuda bölgemizde markalaşmayı sağlamak ve bölge ekonomisinde süs bitkilerinin payını arttırmak için üreticilerimizin önünü açmak gerekir. İlimizde süs bitkileri yetiştiriciliği sektörünü geliştirme ve yaygınlaştırmak için kurum personelinin yeterli bilgi ve deneyimlerini arttırması bu noktada önemlidir. Güney Ege Kalkınma Ajansının 2014 yılı teknik destek kapsamında ilçe personellerimizden Mühendis Gizem Yalçın Beyter ve Mühendis Elif Kanmaz tarafından hazırlanan ve desteklenmesi uygun görülen TR32/14/TD-0011 sözleşme nolu 'Soğanlı Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması' projesini Süleyman Alata ile birlikte imzaladık. Desteklenen bu proje kapsamında Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli gerekli eğitimi alarak bölgede soğanlı süs bitkileri yetiştiriciliğini geliştirmeyi hedeflemektedir." Şeklinde konuştu.

Son olarak bu proje için Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan ile GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata arasında protokol imzalandı.


Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2014, 10:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472