banner488

Çine OSB, Aydın’ın parlayan yıldızı olacak

Soylu, Çine OSB’nin gelecekte ‘Parlayan Yıldız’ olacağı vurgusunu yaparken, OSB Arazilerini satmakta aceleci olmayın diyen Gültekin Kılınç, tarım arazilerine fabrika kurdurmayacaklarını ifade etti.

Çine OSB, Aydın’ın parlayan yıldızı olacak
banner496

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Çine Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ak Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Ak Parti İl Başkanı M.Sadık Atay, Akçaova Belediye Başkanı İsmail Çerçi, Ak Parti İlçe Başkanı ve OSB ikinci Başkanı Erkan Özkaya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kayhan Güney, Soylu’ya brifing verdi.

ÇİNE, AYDIN’IN 7. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Güney: “ Çine Organize Sanayi Bölgesi Aydın ilimizin 7. Organize Sanayi Bölgesidir, yine Çine Organize Sanayi Bölgesi Aydın Organize Sanayi’lerinin içerisinde 2300 dönüm alanla en geniş olanıdır. Çine Organize Sanayi Bölgesi 2003 yılında kurulmuştur. Bu OSB içerisinde maden, zeytinyağı, mandıra ve diğer tesisler olmak üzere birçok tesisi barındırmak üzere kurulmuştur. Şu anda Organize Sanayi Bölgemizde yatırım yapmış ve faaliyete geçen 62 bin metrekare alanda Ales Doğalgaz Çevrim Santrali,   64 MW gücünde elektrik üretmeye başlamıştır.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Alt yapı çalışmalarımız devam etmektedir. Bunun yanı sıra kamulaştırma çalışmalarımızda aynen devam etmektedir. Şu anda ikinci bir 5 bin metrekarede Efe Köy Mandıra işletmesi çalışmalarına hız vermiş, yaklaşık iki ay içerisinde hizmete girecektir. Bunun yanı sıra Lodos Süt 20 bin metrekare  bir yer talebinde bulunmuş, şu anda ÇED işlemleri devam etmekte olup 2014 yılında da işletmeye alınacaktır.

KATARLI BİR GRUP MERMER TESİSİ KURACAK

Doğal Gaz hattı olarak 2 yıl önce Aydın-Muğla Doğal Gaz Hattı’ndan Çine OSB’ ye doğal gaz hattı verilmiş, yaklaşık bir yıldır da doğalgazımız mevcuttur. En önemli olarak Çine Organize Sanayii Bölgesi Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş’ın Katarlı dediği grubu Çinemiz’e getirdi. 15 bin metrekare alanda mermer işletmesi üzerine bir ön anlaşma yaptık. Önümüzdeki günlerde bunlara bir yer tahsis etme konusunda son kararımızı vereceğiz. Katarlı Grubu Yatağan’ dan birisi almış, Yatağan’dan getirilip topuz dedikleri mermeri düzelmeyi yaparak Katar’a ihraç edilecek.

ÇİNE OSB, AYDIN’IN PARLAYAN YILDIZIDIR

Bunun yanı sıra yine Sayın milletvekilimiz de bu konudaki gayretleri ve çalışmaları devam etmektedir. Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde Çine ve Milas bölgesi zeytinyağının değerlendirilebilmesi için lisanslı depo Türkiye’de ilk defa olacak bu konuda çalışmalarımız var. Bu konuda destek istiyoruz. 5 yıl içerisinde daha aktif hale gelmeyi düşünüyoruz. Çine OSB, Aydın’nın parlayan yıldızıdır. Eğer talep olursa 2300 dönümlük alanı 8000 dönüme çıkarılacak şekilde imar planı tasarımımız var.”



HÜKÜMETİMİZ OSB’LERE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Çine OSB’nin çalışmalarını yakından takip eden Milletvekili Gültekin Kılınç’da OSB hakkında şöyle konuştu:

“ Çine’nin gelişimiyle ilgili bir sıkıntı vardı, Çine’nin gelişmesinde en büyük katkısı olacak yer Çine OSB’dir. Ben de Nazilli OSB’nin kurucularındanım. Bir sanayi kuruluşunda uzun yıllar görev yaptım. Hükümetimizin OSB’lerle alakalı çok önemli bir duruşu var. OSB’lerde yüzde 70’lik doluluk sağlanmadığı taktirde yeni OSB kurulmasına izin verilmiyor. Bu durum tarımsal arazilerin korunmasıyla ilgili ki; özellikle Aydın’daki tarımsal alanların korunması hükümetimizin en önemli önceliklerinden bir tanesidir.

ARAZİLERİ SATMAKTA ACELECİ OLMAYIN

Şimdi OSB’nin paraya ihtiyacı var hemen şunu satılımda borcumuzu ödeyelim diye sakın böyle bir duruma girmeyin. Sayın Başkanım. Bu araziler kıymete binecek. Yatırımcı haritayı koyacak önüne, hangi OSB’de boşluk var, OSB, OSB dolaşacak. İş şimdi buraya geliyor. Diğer OSB’lerde ciddi bir doluluk yakaladık, yani biz tabandan baskı var.

TARIM ARAZİLERİNİ KORUMAZSAK, GELECEK NESİLE İHANET EDERİZ

Ben tarlama bir fabrika kurayım, kendi arazime bir fabrika kurayım diye. Bizler zaten siyaseten böyle bir şeyin yanında olmuyoruz. Biz tarım arazilerini korumazsak gelecek olan nesillerimize ihanet ederiz. Hedefimiz Aydın’ın Türkiye’nin sağlıklı gıda ambarı olması, çevrenin kirletilmemesi, toprağın kirletilmemesidir. OSB’lerin bu anlamda çok büyük önemi var. Çine Organize Sanayi Bölgesi, beklediğimizden çok daha büyük bir gelişme kaydedecek. Öyle bir fırsat elimizde duruyor. O rezerve alanını da mutlaka muhafaza edin. O rezerve alanının da başka bir maksatla kullanılmasına da engel olun.”

TÜRKİYE ÖNEMLİ TİCARET MERKEZİ HALİNE GELECEK

Bu bilgilerden sonra konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman soylu ise şöyle dedi:

“Çok da güzel isim bulmuşsunuz. Aydın’ın parlayan yıldızı diye. Özellikle herkesin bu konu da istifade edebileceği şu anda henüz adımını atmış ama bu konuda alt yapısını donatmış ve hazır bir şekilde bekleyen bir anlayışla beraber duruyor.

Bunun önemli özelliği şu: Türkiye bu önümüzdeki 21. Yüzyılda bizi bekleyen süreç içerisinde gerek Ortadoğu’nun,  gerek Balkanlar’ın, gerek Asya’nın, gerekse Pasifiğin en önemli merkezlerinden birisi halinde, sadece enerji geçiş güzergahı açısından değil, lojistik açısından da burada üretimin desantralizasyonla  başka noktalara dağıtılması açısından da, maliyet açısından da en önemli güzergahlarından birisi haline gelecek, geliyor da zaten.

REKABET ALANIMIZ ÇOK DAHA İYİ HALE GELECEK

Türkiye bunun alt yapısını yapıyor. Hava limanlarıyla, deniz limanlarıyla, Londra’dan ta Azarbeycan’a kadar, Pasifiğe, Çin’e kadar uzanacak İpek Yolu projesiyle birlikte yani demiryolu projesiyle birlikte. Siz benden çok daha iyi biliyorsunuz ki taşımanın maliyeti kara yolundan daha ziyade havayolu, denizyolu ve demiryoludur. Bizim rekabet alanımız çok daha iyi gelişecek.Sadece Türkiye kendi ürününü taşıması açısından, üretmek açısından bir rekabet ve demokraj hale döndürmeyecek.  Ben bu örneği her yerde anlatıyorum. Türk Hava Yollarını Türkiye’nin havacılık sisteminden çekin alın Dünya’nın en önemli hava yolu hangisidir? Yeni yapılacak İstanbul Hava Limanı’nda konuşulacak. Diyecekler ki ne olursunuz biz burayı kullanalım. Nasıl tarımdaki toprağımız her birimi önümüzde güç olarak duracaksa, bir taraftan araştırma merkezlerimiz, bir taraftan sanayi üniversite işbirliği, bir taraftan Organize Sanayi Sitelerimiz, bir tarafta tekno parklarımız, tekno kentlerimiz bu bölgenin ve gelişmekte olan bütün havzanın en önemli avantajlarından kale gibi önümüzde duracaktır.

Bana göre Sağlıklı Gıda Ambalajlama konusunda,  diğer taraftan buranın sanayi alt yapısını gelişmesi açısından, diğer taraftan limanlar, bir taraftan hava limanı öyle bir talepte var burada en azından taşımacılık açısından bir hava limanın hareke geçmesi konusunda, demiryolu bağlantısını hareke geçmesi konusunda çok önemli bir çalışma arzu ediliyor, isteniyor.

HEDEFİMİZ YÜZDE 20 İLERİ TEKNOLOJİ

Şunu ne olursunuz aklınızdan çıkarmayın değerli dostlar! Türkiye teknoloji sanayi anlamında ileri teknolojiyi yakalamakla sorumludur. Bugün % 5’lik bir ileri teknoloji söz konusu, hedefimiz % 20’lik ileri teknolojide hem üretmek hem de bunu ihraç edebilmektir. Yani biz kilosu 1 Dolardan 1,5 Dolarlık, 2 Dolarlık bir ihracat değil, biz kilosu 15 Dolarlık, 20 Dolarlık,25 Dolarlık hatta 100-150 Dolarlık, hatta 1000- 2000 Dolarlık ihracatları hem cari açığımıza bir makas kapatmayı sağlayabiliriz. Bakın Türkiye’deki en temel problemlerinden bir tanesi ekonomide tasarruf problemidir bunu sağlayabilecek bir yapıyı, hem ihracatımızı artırabilme, hem istihdamımızı artırabilme, hem de bütün bunlarla birlikte kişi başına gelir seviyemizi bu katma değeri yüksek ürünleri üreterek ve ihraç ederek en önemli hedeflerimize çıkarabilmek noktasında adımımızı atabileceğiz.

Türkiye’nin geleceği bu alt yapısı oluşmuş bölgelerde maliyeti bir şekilde dışarıdaki ülkülere karşı rekabet edebilecek konusuna gelebilecek Organize Sanayi Sitelerinde üreticimizi, küçük, orta boy işletmelerimizi teşvik edebilecek üretim modelini oluşturmaktır. Bu bizim en önemli avantajlarımızdan bir tanesidir.”


Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2013, 22:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472