banner488

Çiftçimize Müjde...

Çiftçi Kayıt Süresi müracaat süresi uzatıldı

Çiftçimize Müjde...
banner496

Çine Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, İlçemiz genelinde herhangi bir nedenle ÇKS müracaatı yapamayan çiftçilerimiz tahmini sayısının 200-250 kişiyi bulduğunu açıkladı.

Özkan Atıgan, “Olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından 2014 üretim yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresi uzatıldı. Her gün değişik mahallelerde toplantılar düzenledik ve hala düzenlemeye çalışıyoruz. Çiftçilerin bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili sıkıntı ve sorunlarını dile getirdikleri toplantılarda İlçe müdürlüğü elemanlarınca değişen Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği gereği 2015 yılı müracaatlarının bu yıl Eylül ile Aralık ayları arasında yapılması gerektiği bu tarihler arası dosyasını yaptırmayan çiftçilerin tarımsal desteklemelerden faydalanmasının da mümkün olmadığı, 2014 toprak analizi destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 29 Ağustos’a kadar analizlerini yaptırması ve bu analiz sonuçlarının yıl sonuna kadar İlçe Müdürlüğüne getirilmesi gerektiği hususlarına değindik. Ayrıca 6537 sayılı Kanun kapsamında tarım arazilerinin satışlarına getirilen kriterler ve miras yoluyla devirlerinin nasıl yapılacağı hususlarında da bilgilendirmeler yaptık” dedi.

Toplantıların çoğunluk çiftçilerin katılmasından memnun olan İlçe Müdürü Özkan Atıgan, “Müdürlüğümüzün asli görevi olması neden i ile faaliyetlerini programlar çerçevesinde gece- gündüz farkı gözetmeksizin devam ettireceğiz. ÇKS dosyalarının yıl boyu devam etmesi nedeni ile çiftçilerimizce bu yönde bir alışkanlık kazanıldığını 2014 yılı için müracaatı 30 Haziran’da sonlandırılması nedeni ile tüm duyuru ve ilanlara rağmen İlçemizde tahminen 200-250 yakın çiftçinin bu tarihe kadar müracaat Klasbahis etmediği belirtildi. Bu çiftçilerin ÇKS’ye bağlı tüm destekleme ödemelerinden mahrum kalacak olmasından üzüntü duyuyoruz. Ancak Bakanlığımızca mübarek Ramazan Bayramı öncesi 2014 yılı ÇKS müracaatları süresi 29 Ağustos 2014 tarihine kadar uzatılmıştır. Çiftçilerimize ikinci bir şans tanınmıştır. Çiftçilerimizin yaşanabilecek mağduriyetlere mahal vermemesi açısından değerlendirilmesi gerektiğini özellikle hatırlatmakta fayda görüyorum “ dedi.


Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 14:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472