banner488

Başkan Özden ile yola devam

Her dönem başarı grafiğiyle dikkati çeken Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetimi tek liste ile yeniden işbaşına getirildi.

Başkan Özden ile yola devam
banner269

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısı Çine Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı.

 

Genel Kurulda, mevcut başkan Celal Özden güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

 

Ortaklara hitaben konuşan Özden, “Sizlerden aldığımız güçle, sizler için daima elimden gelenin daha fazlasını yapacağım” şeklinde konuştu. 

Genel Kurula Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Muğla Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, MHP Çine İlçe Başkanı Salih Gökbel, DP Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, DP Çine İl Genel Meclis Üyesi Gültekin Alp Akbay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda ortağın da katıldığı gözlendi.

Kongrenin Divan Başkanlığı’nı Aydın Muğla Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç’ın üstlendiği toplantıda , katip üyeliklerini ise Metin Uyar ve Yalçın Payza yaptı. 


Genel kurulda konuşan Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, “Kooperatif 3 yıl içinde plasmanını 6 milyon TL’den 10,5 milyon TL’ye çıkardı. 2012 yılı net karımız 200 bin TL’ye ulaştı. Bu sizlerin başarısıdır. Bu başarı bizim için de önemli ve kooperatifimiz önemli bir yerde bulunuyor. Aydın Muğla Bölge Birliğinde 43 kooperatif içerisinde ilk üçteyiz. Bu bizim için büyük bir başarıdır. Üç aylık kredi ödemelerinde bir sıkıntı var. Tarım ve hayvancılık bu yıl kötü bir süreçten geçtiği için bu sıkıntının bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Geri ödemelerde siz ortaklarımızdan daha duyarlı olmanızı istiyorum” dedi. 

“Çine esnafının başı diktir ve onurludur”


Çine'nin birlik ve beraberliği koruduğu sürece üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun olmadığını ve yapamayacağı bir şeyin olmadığını vurgulayan Divan Başkanı Necip Saraç, “Çine esnafının başı diktir ve onurludur” diye konuştu. 

Gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. 

Denetim Kurulu Üyesi sayısı 3’ten 2’ye düştü

Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Denetim Kurulu Üyesi sayısı 3’ten 2’ye düştü. Yönetim Kurulu Üyeliğine Celal Özden, Mehmet Kocabıyık, Hasan Ali Aslan, Süleyman Işık ve Kemal Özdanacı seçildi.

Yedek Üyeliğe ise Salih Kaya, Bekir Ateş, Levent Bağdatlı, Aykut Demircan ve Zeki Köse seçildi.

Denetim Kurulu Celal Üpbül ve Orkun Payza'dan oluşurken, Yedek Üyeliğe Salim Güney ve Mustafa Ünal seçildi. 

Eskiden 5 yönetim 3 denetim kurulu üyesi seçilirken Türkiye geneli tüzük değişikliği gereği denetim kurulu üyelerinin 2’ye indirilmesi sonucu 23 yıl kooperatifin yönetiminde görev alan Tahsin Sevgen görevinden feragat ederek yerine Kemal Özdanacı getirildi. Listede bunun dışında değişiklik yapılmadı. Sevgen’e, kooperatifteki 23 yıllık çalışmalarından dolayı Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tarafından plaket verilerek onurlandırıldı.

Merkez Birliğinin sigorta fonunda biriken paraları ortaklarına dağıtılmaması maddesi ortaklar tarafında reddedildi. Ortaklar, sigorta fonunda biriken paraların kendilerine dağıtılmasını istedi. 


Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2013, 02:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472