banner488

Atıgan, İzmir'de kurban pazarlarını ziyaret etti

Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, Çine’den İzmir’e kurbanlık götüren üretici ve celepleri bulunduğu kurban pazarlarını gezdi.

Atıgan, İzmir'de kurban pazarlarını ziyaret etti
banner496
HABERİN GALERİSİ
izmir

izmir

Hayvan pazarları Tarım Bakanlığının ve İzmir personeli tarafından sürekli kontrol altında tutuluyor, üretici ve celeplerin 20-25 gündür İzmir’de, çocuklarından, ailelerinden uzak vatandaşa ve ülkeye hizmet için burada olduklarını söyleyen Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, 100 üzerinde üretici ve celebin toplam bin 225 adet büyükbaş kurbanlık hayvanın %80 Akçaova, %10 Çine, %10 diğer bölgelerden satışa çıkarıldığını bildirdi.

Aydın ilinde en çok büyük baş hayvanın Çine’de bulunduğunu, Çine genelinde de en çok hayvanın Akçaova’da yetiştirildiğini söyleyen Atıgan, “İzmir’e gelen üreticilerimize ve celeplerimize moral vermek, bir sıkıntılarının olup olmadığını sormak ve onlara destek olmak için geldik. Pazarda yaptığımız araştırmaya göre herhangi bir salgın hastalığımız yok, üreticilerimizin böyle bir sıkıntısı yok. Bu bölgeye gelen hayvanlarımızın hepsi aşılı ve veteriner hekimlerin kontrolünden geçtikten sonra raporlu olarak geldiler. Üreticimizde, tüketicimizde rahatlıkla Çinemizden gelen hayvanları tüketebilirler. Aydın bölgesinin hayvan etinin çok kaliteli olduğunu İzmir halkı, Ege bölgesi ve İstanbul haklı biliyor. Çünkü bizde ilk önce mera besiciliği daha sonra ise dam besiciliği yapıldığı için hayvanlarımız değişik otlar yiyor. Hayvanlarımızın etinin lezzeti çok farklı, bu yüzden kalitelisi de artıyor. Yaklaşık bir senenin beklentilerinin karşılığını almak için uğraşıyorlar. Tüm üreticilerimizin şimdiden bayramlarını kutlarım” dedi.

İzmir’de bulunan üreticilerimizden Mehmet Demir, “Tarım İlçe Müdürümüzün buralara kadar gelip bizlere destek vermesinden çok memnunuz, bizlere sahip çıkıyorlar. Hayvanlarımızın çoğunu satıldı, geçen senelere göre daha iyi sayılır. Buraya kadar getirdiğimiz mallarımız geriye dönmeden satışı gerçekleşiyor. Görevliler sürekli ilgileniyorlar sabah, akşam ilaçlama yapıyorlar. Genelde et konusunda bizim Aydın ilimizin hayvanlarının eti birinci tercih sırasında” diye ifade etti.     

İzmir’e gelen üreticilerimizden memnunuz diyen İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş, "Çineli üreticilerimiz ile hiç bir sıkıntımız yok. Biz onlardan, onlar bizden mumnunlar. Allah Netspor işlerini rast getirsin,  memleketlerine huzur içinde dönmeyi nasip eylesin. Bu kadar cefanın içerisinde sefada sürsünler, onlara yakışır. Koca bir sene kurbanı bekliyorlar. Pazar çok iyi hayvanların % 80- 90'ı bitti" bütün pazarlarımızda böyle. Küçükbaş hayvanlarda arife günü ve bayramın birinci günü daha çok talep oluyor. Allah herkesin, üreticinin yüzünü güldürsün” dedi.

Yücelmiş, Çine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan’a pazarımızdan memnun musunuz diye sordu. Atıgan memnun olduklarını belirterek, ilgilerinden dolayı tüm yetkililere teşekkür iletti, Ceyhan Yücelmiş’i Çine’ye Çine Köftesi yemeye davet etti.

İstanbul piyasasını canlandıran Aydın Bölgesi olduğunu vurgulayan Aydın Et Birliği Kurucu Üyelerinden Çineli Güner Demir, "Tarım İlçe Müdürümüzden Allah Razı olsun 26 seneden beri her sene bizim yanımızda oldu ve halen daha bizim yanımızda. Her sene bizim kurban ziyaretlerini ihmal etmeden İzmir’e gelir, bizlere moral verir, sıkıntılarımızın olup olmadığını sorar. Müdürümüze çok teşekkür ederim. Bizler 25 gündür buradayız, Allah bereket versin iyi kötü kurbanlık hayvanlarımızın çoğunu sattık. Bizim etimizin tadı çok farklıdır, bu sebeple konumumuz hayvan pazarında çok farklıdır. İstanbul piyasasını canlandıran Aydın Bölgesi’dir. Genelde de %80’i Akçaova’dandır. Bizim eti soğutucuya koyduğu zaman vatandaş daha sonra çıkardığında eti rengi yine pespembedir, etimiz hiçbir zaman siyahlaşmaz, damak tadı mükemmeldir. Bizim pazarımız bu nedenlerle çok geniştir. Besicilik yönünden Türkiye genelini düşünürsek birinci Afyon, ikinci Konya, üçüncü olarak da Aydın’dır. Aydın’da da bizim Çine birincidir” dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 13:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472