banner488

OLMADI KAYMAKAM BEY, OLMADI!..

Minik Öğrencilere kitap sevgisi aşılamak için soğuk taşların üzerine oturtup kitap okuttular.

OLMADI KAYMAKAM BEY, OLMADI!..
banner496

49. Kütüphane Haftası kutlamaları, Çine'de de çeşitli etkinliklerle sürdürülürken dün Çine Cumhuriyet Meydanı’ndaki manzara içler acısıydı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı etrafına toplatılan değişik okullardan onlarca öğrenci, “kitap okuma alışkanlığı kazandırmak kitabı ve kütüphaneyi sevdirmek” amacıyla zor duruma düşürüldü.

Halen kışın etkisinin yaşandığı Çine’de minik öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı’nda buz gibi taşlara ve ıslak çimenlere oturtularak kitap okuyor görüntüsü yaratılarak medyaya poz verdirildi.

İlçe yaya ve araç trafiğinin en işlek olduğu Cumhuriyet Meydanı’nda öğrencilere kitap okuyor gibi öğle yemeği arasında yarım saatliğine kurgulanmış zorunlu tabloda başta İlçe Kaymakamı Celalettin Cantürk bankta oturup kitap okurken öğrenci ve öğretmenlere uygun ortam hazırlanmadı, bordür taşlar ve ıslak çimenler reva görüldü.

Bu manzarayı gören birçok Çineli, bu organizasyona izin veren ve bizzat katılan Kaymakam’ın ağaç bankta oturup çocukların taşta oturmasına tepki gösterdiler. Haber: Yılmaz SAĞLIK







Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2013, 01:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sercan
Sercan - 11 yıl Önce

arkadaşım önce bil, sonra konuş :) hayat siyasetten ibaret değil. etkinlikler ülke genelinde yapılıyor.

yahya ışık
yahya ışık - 11 yıl Önce

sercan kardeş galiba sen çine'deki bu etkinlik organizasyonunun içindesin. haber etkinliği eleştirmiyor. kaymakama bank bulanlar çocuklara sandalye bulamamışlar mı? ülke genelindeki etkinliklerde sıra sıra sandalyelere dizilmiş sadece çocuklar değil halkın da geniş katılımıyla bu organizasyon gerçekleşti. ama ne yazık ki çine'de bu etkinlik özde değil sözde kalmış!

esin mutlu
esin mutlu - 11 yıl Önce

en azından gelip tüm türkiyede ki̇ bu eyleme katilmış siz neredeydiniz ?????

Sercan KIRÇİÇEK
Sercan KIRÇİÇEK - 11 yıl Önce

öncelikle etkinliklere verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. ancak bu etkinlikte olmadan, facebook ve diğer gazetelerin fotoğraflarını "çalarak" haber yapmanız ilginç. ayrıca azıcık araştırsaydınız, okuma etkinliği "81 ilde" yapılmakta ve aynı şekilde kutlanmaktadır. yani herkes banklara, yerlere oturabilir. dikkat çekilmesi gereken yerden uzaklaştırdığınız, vermek istediğimiz mesajı saptırdığınız, insanları yanlış bilgilendirdiğiniz ve gazetecilikten çok fitnecilik yaptığınız için bir kütüphaneci̇olarak teşekkür ediyorum. sizi ayıbınızla başbaşa bırakıyorum.

bünyamin çınar
bünyamin çınar - 11 yıl Önce

'halkla beraber kitap okuma etkinliği' için kullanılan çocuklar... banklara kurulmuş protokol ve kitap okuma mizanseni. tipik yurdum insanından klasik manzaralar bunlar. fazla takılmamak gerek! kaldı ki protokol üyelerinin bu etkinlik için organizasyonun sağlıklı olması adına sarfettiği herhangi bir çaba da görülmüyor.laf olsun adet yerini bulsun!

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472