banner488

'Çocuğum asla yapmaz' demeyin!

Günümüz gençliğini en çok tehdit eden tehlikelerden birisi olan madde bağımlılığı sorununa karşı ebeveynleri uyaran uzmanlar, “Benim çocuğum asla yapmaz demeyin” dedi.

'Çocuğum asla yapmaz' demeyin!
banner496

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü il genelinde madde bağımlılığına karşı başlattığı önleyici tedbirler ve çalışmalar kapsamında eğitim çalışmalarına son dönemde hız verdi. Eğitim kurumlarında yapılan eğitim toplantıları ve seminerlerinde madde bağımlılığı konusu belirli bir program dahilinde masaya yatırılırken, idareciler, öğretmenler ve aileler uyarıcı bilgilerle donatılıyor. Bununla da yetinmeyen İl Emniyet Müdürlüğü tarafından MEVKA tarafından da “sağlıklı nesil, güvenli toplum” proje kapsamında desteklenen ve “madde bağımlılığına hayır” sloganıyla başlatılan eğitim faaliyetleri çerçevesinde bastırılan broşürlerde ailelere altın değerinde öğütler de veriliyor. “Benim çocuğum asla yapmaz demeyin” şeklinde ailelere uyarılarda bulunan uzmanlar, çocuklarını madde bağımlılığına karşı korumak için şu altın önerilere dikkat çekiyor:

“Özel eşyalarını özellikle cep telefonunu karıştırmayın, ancak cep telefonu ile kiminle konuştuğundan ve mesajlaştığından emin olun. Evde bilgisayar ve internet kullanımının kurallarını en baştan koyun, kuralların uygulanması, kuralların iyi anlatılması ile doğru orantılıdır. Çocuklarınıza her zaman sarılın ve sevginizi gösterebilen bir ebeveyn olun. Çocuğunuzun okulunu, okula giriş çıkış saatlerini, okulla ev arasındaki sürenin ne kadar olduğunu bilin ve takibini Holiganbet iyi yapın. Çocuğunuza alkol kullanımı konusunda hoşgörülü olmayın. Hoşgörülü olmak demek madde kullanımı kapısını aralamak demektir. Bağımlı bir çocuk sahibi olmamak için önce kendi bağımlılıklarınızın farkına varın ve çocuklarınıza model olun. Örneğin; kullanıyorsanız, sigarayı bırakmaya çalışın. Eşinizden boşanmış iseniz çocuklarınızla olan ilginizi ve iletişiminizi kesmeyin. Unutmayınız ki, siz hala anne ve babasınız. Eğer boşanmış çiftlerseniz, eşinize olan kötü duygularınızı çocuğunuz üzerinden yaşamayın. Çocuklarınızı koşulsuz sevgiyle sevdiğinizi hissettirin. Unutmayın ki, yarının geleceği olan çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır ve bizim çocuklarımızdır.”
Uzmanlar, uyuşturucu madde kullanan gençler arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre, madde kullanmanın nedenini; ‘merak, arkadaş çevresi, fiziksel ve psikolojik sorunlar, sevgisizlik ve ilgisizlik, parçalanmış aileler, başkalarına özenti, ailede veya yakın çevrede özdeşleşeceği kimsenin olmaması” gibi etkenler olarak sıralarken, sadece 1 kere kullanılmasının bile pek çok uyuşturucu maddeye bağımlı hale gelmek için yeterli sebep olabileceğini belirttiler. Uzmanlar, şunları kaydetti:

“Bu kirli işten para kazananlar için en önemli başarı çocuklarımızı, gençlerimizi bir kere dahi olsa bu maddeyle tanıştırabilmektir. İlk defa bu maddeler teklif edildiğinde bedava verilir. Çünkü satıcı, maddeye bağımlı hale gelindiğinde kapısının çok kere çalınacağını iyi bilmektedir. Çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en etkin konumda olan eğitim kurumlarına görev düşmekte, bu bağlamda okul, öğretmen ve aile işbirliği daha da önem kazanmaktadır.”


Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2012, 15:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472