banner488

Uzunırmak; “Referandum Yapın, Halk Karar Versin“

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Her il kendi içinde bütün şehir olmayı istiyor mu istemiyor mu referandumla karar halka bırakılmalı" dedi.

 Uzunırmak; “Referandum Yapın, Halk Karar Versin“
banner496
TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, "Her il kendi içinde bütün şehir olmayı istiyor mu istemiyor mu referandumla karar halka bırakılmalı" dedi.

İktidarın Büyükşehir yasa tasarısından bir an önce düzenlemeden geri adım atmasını isteyen MHP Aydın Milletvekli Ali Uzunırmak, "bütün şehir" kapsamına alınan illerde referandum yapılarak vatandaşın isteğinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Uzunırmak, "Her il kendi içinde bütün şehir olmayı istiyor mu istemiyor mu, referandumla

karar halka bırakılmalı. Aksi durumda yapılacak uygulamalar devlet aklı, demokrasilerde toplumun ortak kabulü olmaktan çıkarak iktidar aklı olarak ortaya çıkacak. Bu akıl 21. yüzyıldaki insan hakları ve demokrasi anlayışına aykırıdır, bu bir dayatma ve zorlamadır. Hollanda'nın Roterdam ve Amsterdam şehirlerinde büyükşehir referandumu yapılmış ve hayır oyu çıkmıştır.

Roterdam ve Amsterdam büyükşehir olmayı reddetmiştir" diye konuştu.

"KÖYDEKİ VATANDAŞA ÇÖP VERGİSİ, ATIK SU PARASI GELİYOR"

Büyükşehir Kanunu'yla, köydeki vatandaşa, "çöpün toplanacak" diye kandırıldığını vurgulayan Uzunırmak, "Bütünşehir Yasası'yla, köyde, mezrada, küçük yerleşim birimlerinde oturan vatandaşlara yüzde 300 vergi artışları getiriliyor. Köylüye yeni vergiler yükleniyor. Köylüye çöp vergisi getiriliyor. Köylüye atık su bedeli yükleniyor. Esnafa, tabela vergisi getiriliyor, varsa zam yapılıyor. Ziraat odaları ve esnaf Oslobet odalarının aidatları 5-10 kat arttırılıyor. Köydeki ahır mücavir alan dışına çıkartılacak" şeklinde konuştu.

"ORTAKLAR, UMURLU, DAVUTLAR, ATÇA, BAĞARASI ACARLAR İLÇE OLMALI"

Kendi seçim bölgesi olan Aydın'ın Ortaklar, Umurlu, Davutlar, Atça, Bağarası ve Acarlar'ın ekonomik ve nüfus hareketleri nedeniyle ilçe olması gerekirken mahalle konumuna getirilmek istendiğini ileri süren Uzunırmak,

sözlerini şöyle tamamladı: "Halk bu konuya farklı bakıyor. 4 ay önce başlatılan kampanya sonuçlarını vermiştir. Aydın, halkın düşüncesi alınmadan bütün şehir yapılıyorsa oradan iktidara 'hayır' sesi çıkacaktır. Aydın Ortaklar beldesinin nüfusu 15 bini aştı. Organize sanayisi var, yoğun nüfus artışı var. Ekonomisi her geçen gün büyüyor. Umurlu beldesi aynı şekilde nüfusu 12 binin üstünde. Ekonomik, sosyal ve organize sanayisi büyüyor. Davutlar beldesinin kış nüfusu 18 bini, yaz nüfusu 150 bini aşmış durumda. Bağarası, Atça, Acarlar nüfusları 8 binin üzerinde, sürekli göç alan nüfusu artan, ekonomik olarak kendisini yettiği gibi, çevresini de olumlu etkileyen beldelerimiz. Bu beldelerimiz ilçe olmayı beklerken mahalle yapılması Türkiye'ye fayda getirmeyecektir. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor"
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2012, 02:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472