banner488

Çine Uğur Dershanesi aşure dağıttı

Çine Uğur Dershanesi, öğrencilere ve vatandaşlara aşure dağıtarak İslam Dini’nin önemli günlerinden olan Aşure Günü’nü anlamına yakışır bir hayırla yad etti.

Çine Uğur Dershanesi aşure dağıttı
banner269
Sabah saatlerinden itibaren dağıtılan aşurelere vatandaşların ve öğrencilerin ilgisi de bir hayli yoğundu. 

Çine Uğur Dershanesi Müdürü  Şaban Usta’nın bizzat kendi elleriyle dağıttığı aşureler, öğrencilere de ayrı bir moral oldu. 

Aşure gününün İslam Dini’nde apayrı bir yeri ve önemi olduğunu vurgulayan Usta, “Miladi 680 yılının 10 Muharrem günü, bizlere aynı zamanda Irak'ın Kerbela şehri yakınlarında şehit edilen İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sav)’in torunu Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarını hatırlatan bir yıldönümüdür.” ifadelerini Makrobet kullandı.
Aşure Günü’nün rivayetlere göre  Nuh Peygamber’in gemisinin büyük tufandan sonra karaya oturduğu gün olması itibariyle gemisinde kalan bütün kalan yiyecekleri bir araya getirip yemek pişirdiğini ve bugünkü aşure günü pişirilen aşure geleneğinin o zamanlara dayandığını da sözlerine ekleyen Usta, “Aşure Günü’nde aşure hayrı yapmak kültürümüzün vazgeçilmez bir geleneksel parçası. Biz de dershanemizdeki öğrencilere, personelimize, öğretmenlerimize ve Çineli vatandaşlarımıza aşure ikramında bulunarak bu hayırlı günün bereketiyle bağlarımızı daha da kuvvetlendirmek istedik.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2013, 21:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472