banner488

Çine TEMA Temsilciği’nden anlamlı etkinlikler

Çine TEMA Temsilciliği türlü etkinliklerle Çineli miniklere çevre bilinci aşıladı.

Çine TEMA Temsilciği’nden anlamlı etkinlikler
banner269
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in de desteklediği etkinlikler çerçevesinde, ilk olarak, Atatürk İlkokulu ve Fevzi Paşa Sevim Kalkan ilkokulu’nda etkinlikler düzenleyen Çine Tema Temsilciği, günün finalinde Tema İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.


Çine TEMA öncülüğünde ve Atatürk İlkokulu Müdürü Cengiz Akar’ın desteğiyle geçen yıllarda yapıldığı gibi “Atık Yağ Toplama Kampanyası” başlatıldı.

Tema İlçe Temsilcisi Salih Bozkurt’un organize ettiği kampanya için öğrencilere atık yağların toprağı,suyu ,doğayı  ve insan sağlığını nasıl olumsuz etkilediği anlatıldı.Kampanyanın amacı ve süresi hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra  Fevzi Paşa Sevim Kalkan ilkokulunda Okul Müdürü Arif Canoğlu’nun desteği ile ilk kez “Atık Yağ Toplama Kampanyası” başlatıldı.İlçe Minik TEMA sorumlusu Alp Özerdem de öğrencilere atık yağların toprağı,suyu ,doğayı  ve insan sağlığını nasıl olumsuz etkilediğini anlattı.Kampanyanın amacı ve süresi hakkında bilgiler verdi.

İki etkinliğe de TEMA Aydın Yöneticileri katılarak destek verdiler.İl  yönetici  Hayriye Kösem, tüm birinci sınıf öğrencilerine TEMA’yı ve çalışmalarını anlatan sunum yaptı.

TEMA öncülüğünde başlatılan kampanyalar 7 Mariobet haziran’a kadar devam edecek ve toplanan atık yağlardan sabun yapılarak tekrar öğrencilere dağıtılacak. En çok atık yağ toplayan sınıf seçilecek ve ödüllendirilecek.

Günün ilerleyen saatlerinde de Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA arasındaki protokol gereği Çine’den 107 öğretmene “Ekolojik Okur Yazarlık” semineri verildi. Seminerin açılış konuşmasını TEMA İlçe Temsilcisi Salih Bozkurt yaptı.Salih Bozkurt,Öğrencilere doğayı ve önemini anlatmak,çocuklara doğa sevgisini  kazandırmak için öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirtti.Daha sonra TEMA eğitim gönüllüsü  öğretmen Senem Apa seminerin sunumlarını  yaptı. Seminerin üç gün süreceği belirtildi.

Son olarak da her ay sırası ile tüm ilçelerde yapılmakta olan  TEMA İl Koordinasyon toplantısı Çine Temsilciliğinin ev sahipliğinde ilçemizde yapıldı.

Kültür Derneği Lokalinde gerçekleştirilen toplantıya, Aydın İl Yönetiminden başkan yardımcısı Hayriye Kösem,Mehmet Demir,Ali Ceri,Hediye Demirkol, Söke İlçe gönüllü sorumlusu Ömriye Demirkol,Germencik İlçe Gönüllü sorumlusu Gülay Ulukan,Germencik Minik TEMA sorumlusu Hüsniye Mavi, Çine’den genç TEMA sorumlusu Hüseyin Şimşek, minik TEMA Sorumlusu Alp Özerdem katıldılar. Toplantıda yapılan çalışmalar değerlendirildi ve yeni planlamalar yapıldı. Ayrıca Eğitimsen İlçe Temsilcisi Mutalip Akar,Güleser Bozkurt ve Şenay Güner’e TEMA üyelik rozetleri takıldı.








Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 19:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472