banner488

“Amacımız dahi çocuklar yetiştirmek”

Çine TİAMO, açılışından bu yana gösterilen yoğun ilgiyle kocaman bir aileye dönüşerek adeta dahi çocuk yetiştirme merkezi haline geldi.

“Amacımız dahi çocuklar yetiştirmek”
banner496
Uygulanan mental aritmetik eğitimiyle Çineli çocukları birer dahi yapma yolunda emin adımlarla ilerleyen, Çine’ye ve Çineli çocuk dâhi adaylarına mental aritmetiği ilk kez tanıtan ve öğrencilerin başarı performanslarını bariz olarak değiştiren ‘Çine TİAMO Ailesi’ günden güne büyüyor.

Her ay periyodik olarak düzenlenen yarışmalarla öğrencilerinin başarı grafiğini arttırmaya ve her öğrenciyi en iyi olmaya teşvik eden Çine TİAMO’da yapılan bu ayki yarışmalarda başarı grafiği yükseliş kat eden öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

“Öğrencilerimizi bilgisayar bağımlılığından kurtarıyoruz”

Öğrencileri için her şeyi düşündüklerini söyleyen Tiamo Çine Şubesi İşletme Sahibi Ayşe Kervan,  “Biz öğrencilerimize okuma ve ders çalışma istekliği kazandırıyoruz. Televizyon ve bilgisayar gibi günümüzde oluşan bağımlılıktan kurtarıyoruz. Dikkat dağınıklığı ve dalgınlığı en az seviye indirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrenci koçluğu için Aydından eğitim koçu, gelişim ve kişisel gelişim uzmanı Kürşat Osal’la çalıştıklarını ifade eden Kervan, “Çok kaliteli bir eğitimciyle çalışıyoruz. Kendini kişisel gelişim uzmanlığında ispatlamış bir isim. Öğrencilerimize çok faydalı olduğundan eminiz.” dedi.

Tiamo eğitimi ile çocukların sağ ve sol beyin loblarının dengeli gelişim sağladığını belirten Kervan, “Sağ ve sol lobları paralel gelişen bireyler daha üretkendir, problemlerde daha fazla çözüm yolu bulurlar. Çocuklarımızın ileriye yönelik sınavlara hazırlanması bu yöntemle sağlıklı bir şekilde oluyor.’’ dedi.

“6 ay içinde İngilizce’yi çözüyorlar”

Günümüz şartlarında İngilizce bilmenin çok önemli olduğunu belirterek, Çine TİAMO’nun bu doğrultuda öğrencilerine İngilizce'yi öğretmeyi hedeflediğine işaret eden Kervan, “Günümüzde İngilizce bilmeden bir işe girmek çok zor. Gelecekte ise İngilizce bilmeyenlerin işe girmesi imkansız. Bizim amacımızda İngilizce’yi eğlendirerek öğretmek. Haftada cumartesi ve Salı günleri olmak üzere 4-12 yaş gruplarında özel hazırlanmış sınıflarda gramer ağırlığından ziyade pratik metotlarla eğitim veriyoruz. Şu an için aşırı istek yoğunluğu olduğunu söyleyebilirim. Güvenilir Casino Siteleri Öğrencilerimiz, 6 ay içinde İngilizce’yi çözüyor.” şeklinde konuştu.

“Amacımız dereceye giren değil, dahi çocuklar yetiştirmek”

Her öğrencinin TİAMO eğitmenlerince içlerinde bir dahi barındırdıklarına inançla, bireysel rekabeti tetikleyerek 1. 2. veya 3. olmaya değil genel ölçekte birer dahi olmaya yönlendirildiğine dikkat çeken Tiamo Çine Şubesi İşletme Sahibi Ayşe Kervan, “Amacımız çocuklarımıza kendilerine olan özgüvenini kazandırmak ve ileri yaşlarında korkmadan, geri kalmadan sorunlarını çözmesini sağlamaktır.” dedi.

Dersin derste öğrenileceğini söyleyen Kervan, “Tiamo eğitimi ile işitme, işittiği sese odaklanma ve hafıza kapasitelerinin artmasını sağlıyoruz. Ders derste öğrenilir. Sınıf içerisinde öğrenci öğretmene odaklandığında tüm derslerde başarıyı sağlar.” dedi.


 “Ücretsiz akıl oyunları programı uyguluyoruz”

‘TİAMO Ailesi’ olarak mental Aritmetik eğitimi alan öğrencilerinin, Çinelilerin ilgisi ile günden güne arttığını belirten Kervan “Mental Aritmetik haftada ortalama 3 saat, aylık 12 saat öğrencilerimize sunulmaktadır. Mental Aritmetik eğitimini alan öğrencilerimize 10 saatlik akıl oyunları programı ücretsiz uyguluyoruz.” dedi.

TİAMO olarak çocukların tüm eğitimleri boyunca ve ücretsiz akıl oyunları programında eğitmenlerin öğrenciler ile hassasiyetle ilgilendiğini de vurgulayan Kervan, “Kişisel iletişimlerini geliştirmeleri, ileride asosyal bozukluklar yaşamamaları için de diğer öğrencilerle kaynaşmalarını sağladığımız, Sudoku, Çin Daması, Tangram, Pentamino, Mangala, Kendoku gibi yirmiye yakın akıl oyunları sunuyoruz.’’ dedi. 

“Sınav alışkanlığı kazandırıyoruz”

Aydın Sınav Salonu işbirliğiyle oluşturdukları sınav salonları sayesinde 2,sınıftan 8.sınıfa kadar, öğrencilere her ay mental aritmetik ve akıl oyunlarından deneme sınavları yapılacağını ifade eden Kervan, “Amacımız, öğrencilerimize sınav alışkanlığı kazandırmak, eksikliklerini görüp bu eksiklikleri giderecek şekilde çalışmalar yapmasını sağlamaktır.” dedi. 

“Başarımızı öğretmenlerimize borçluyuz”

Öğretmenlerinin her birisinin ayrı ayrı çocuklara bir anne şefkatiyle yönelerek, eğitimlerinin üzerinde titizlikle durduklarını ve değerli öğretmenlere sahip olmalarından ötürü duyduğu memnuniyeti de dile getiren Kervan, “Öğretmenlerimiz bütün öğrencilerimizi kendi yavruları gibi bakıyorlar ve eğitimleri için çalışıyorlar. Öğretmenlerimiz Manolya Deveci, Hacer Bozdağ, Ö. Neziha Akbulut, Meltem Yalım öğrencilerimizi titizlikle eğitiyor.” diyerek, Çine TİAMO’nun yakaladığı başarıyı öğretmenlerinin sayesinde kazandıklarını vurguladı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 16:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472