banner488

51. Kütüphane Haftası Çine’de dolu dolu kutlanacak

30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında kutlanılacak olan “51. Kütüphane Haftası” programlarına Çine Halk Kütüphanesi bir dizi etkinlikle başladı.

51. Kütüphane Haftası Çine’de dolu dolu kutlanacak
banner269
Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü 51. Kütüphane Haftası kutlama etkinliklerine, ilk olarak Kaymakamlık makamında 2014 yılında Çine Halk Kütüphanesi’nden en çok yararlanan kullanıcılar ile ödül programı düzenlendi.

Çine Kaymakamı Özkan Demir’in makamındaki ödül törenine kütüphane Müdiresi Şenay Hızır, öğrenciler ve aileleri katıldı. Çok okuyan okurlara Özkan Demir ödüllerini takdim etti.

2014 yılı istatistiklerini gözden geçirdiklerini, kitap okuma alışkanlığı rakamlarının çok iyi seviyelere ulaştığını ve bunu daha yüksek noktalara çıkarmak istediklerini vurgulayan Şenay Hızır istatistik sonuçları hakkında bilgi verdi.
Okuyan ailenin okuyan çocukları oluyor diyen Hızır, “2014 Yılı en çok kitap okuyanları tespit ettik. Bu tespit bizleri çok mutlu etti, kitap sayımızı gözden geçirdik, Çine Halk Kütüphanesi üye sayısı bin 279’ a ulaşmış olup, ödünç alınan kitap sayısı 26 bin 877 tanedir. Bu tespitler sonucu oldukça güzel kitap okundu, dileğimiz bundan sonraki süreçte daha fazla okuyan, daha fazla yelpazesi geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmak. Bu yönde elimizden gelen gayreti göstereceğiz, sizlerinde desteklerini her zaman alıyoruz bu da bizleri çok mutlu ediyor ve şevklendiriyor. En çok kitap alan okuyucumuz Atatürk İlkokulu’ndan Mehlika Yavuz 89 kitapla geçen sene kütüphanemizden yararlanan birincimizdir. Halk Kütüphaneleri yaklaşık iki yıldan beri koha sistemi üzerinden ödünç kitap veriyor ve otomatik olarak sistemden baktığımızda istatistikleri kesin bilgilerle görebiliyoruz. İkinci kişi Namık Kemal Ortaokulu’ndan İlayda Kaçan 82 kitap, üçüncü kişi Mustafa Türkoğlu Ortaokulu’ndan Buket Teker 80 kitap ödünç almıştır. En çok kitap okuyan aile Hüseyin Özkan İlkokulu’ndan Abidin Cesur 64 kitap ve annesi Ayşe Cesur 63 kitap okudular. Yetişkinlerden de Necip Gülten 59 kitap, Hasan Telli 57 kitap okumuşlardır. Okuyan ailenin okuyan çocukları oluyor. Okuma alışkanlığı önce ailede daha sonra çocuklarımızda olmalıdır. Sınıf öğretmenlerimiz var, düzenli olarak kütüphanemize öğrencilerini getiriyorlar, onlara da ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kütüphane personeli olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çabalıyoruz, güler yüzlü okuyucularımıza kucak açarak bekliyoruz. Boş kütüphaneler anlamsız bizim için, kimse kitap okumuyorsa bunun anlamı yoktur. Amacımız daha çok okur, daha çok bilinçli nesiller yetiştirmektir” şeklinde ifade etti.

Telkin ve tavsiyelerden çok çocuklarımıza model olmamız gerektiğini söyleyen Çine Kaymakamı Özkan Demir, “ Ben bu çocuklarımızı görünce imrendim. Ödül törenlerinde sahada on kişi varsa 7-8 tanesi kız öğrenci. Kızlar maşallah iyi okuyorlar. Rekabeti de çok seviyorlar. Çocuk yetiştirmede hep söylenir ‘Telkin ve tavsiyelerden ziyade model ol’ derler evet burada o çok net bir şekilde görülüyor. Bu sözü pek çoğumuz önemsemiyor ama Polobet Hasan Telli buna çok iyi örnek olarak gösterilebilir. Uluslar arası istatistiklerdeki rakamlarda maalesef Türkiye en az okuyan ülkeler arasında yer alıyor. Bizde konuşarak iletişim kurmayı sever, kitap üzerinden değil de duyduğu, gördüğüne itibar eden bir yapıda bunları aşamadık. Klişe cümleleri de tekrar etmek istemiyorum ama bilgi çağı bilgi çağı deniyor bu döneminde açık olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Dünyayı yöneten ülkeler bilgi üretmekteler, dünyada söz sahibi ülkeler mesela az gelişmiş ülkelerin gelişemediğini tartışıyorlar. Bilgi üretemediğimizden Türkiye olarak bir yere kadar geliyoruz oradan daha ileriye geçemiyoruz. Bilgi üretmek nedir işte internet teknolojisi çıkıyor bir bakıyorsunuz oradaki iki geç bir araya geliyor facebook, twitter, google vs. bir bakıyorsunuz devasa bir ekonomi ortaya çıkıyor. Bu da tamamen bilgi ile ilgili bir güç. Bilgi artık çağımızda her şeyden çok çok daha önemli. Bilgi üretimi çok hızlı gelişiyor yanlış hatırlamıyorsam bir buçuk yılda ikiye katlandığı söyleniyor. İnanılmaz hızla dönüyor biz bu hızı bilgi ile yakalayabileceğiz. Bu gerçeği de toplum olarak fark edersek, daha çok kitap okumamız gerektiği ortaya çıkıyor. İyi okuyan insan cevheri içinde barındırır ihtiyaç duyduğunda o cevheri kullanır.  Biz çocuklarımızı okumaları için zorluyoruz, zorla olmayacağını biliyoruz ama okuma alışkanlığını kazandırmak herhalde bir sanat. Bu anlamda okurlarımızı tebrik ederim ve Çine Halk Kütüphanesi personeline teşekkür ederim” dedi.  












Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 11:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472