banner480

Yaz Kuran Kursu Öğrencilerinden Şehitlere Dua

Yaz Kuran Kursu Öğrencilerinden Şehitlere Dua
banner269

Yaz Kuran Kursu Öğrencileri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlerini andı. Çine İlçe Müftülüğü bünyesindeki Merkez Cami ve Kuran Kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi şehit düşenler dualarla anıldı.

Çine Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa öğrenciler, veliler, din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti. İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiirler, tekbir ve salavatlar ile şehitleri yâd edildi. Öğrenciler okudukları şiirler ile 15 Temmuz’un büyük bir darbe girişimi olduğunu ancak Türk milleti imanının verdiği feraset ve cesaret ile bunu engellediğini ifade ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ülkenin birlik ve beraberliği için, şehitlere ve gaziler için dualar edildi. Program sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.

Vatan sevgisinin milli birlik ve beraberliğin önemine değinen İlçe Müftüsü Mehmet Atay konuşmasında şunlara yer verdi, “Bu gün ülkelerinden çıkarılan zaman zaman medyaya yansıyan Suriyeli ve diğer mülteci kardeşlerimizin durumunu görüyoruz. Bir kaldırımda uyuyup kalmış gidecek bir yeri olmayan çocukları bir düşünün. Kendi durumumuzu bir düşünelim. Onlar doğup büyüdükleri evlerinden vatanlarından uzak bir şekilde yaşamak zorunda kalıyorlar. Bu ne kadar zor bir durumdur. İşte bizler böyle durumlara düşmeyelim diye dedelerimiz çok büyük zorluklara maruz kaldılar. Günlerce kuru bir ekmeğe talim ederek cepheyi terk etmediler. Bunun gibi özellikle 15 Temmuz 2016 tarihinde girişilen hain darbe ve işgal girişiminde bütün bir millet olarak bu işgale dur diyerek vatanımıza sahip çıktık. Bu gün de güvenlik güçlerimiz değişik terör örgütlerine karşı mücadele etmekte ve bizim huzurumuz için gece-gündüz demeden canını ortaya koyarak mücadele etmektedir. Şunu unutmayalım ki vatan sevgisi imandandır. Vatanını seven işini en güzel şekilde yapmaya gayret edendir. Sizler de milli ve manevi değerlerimizi, güzel ahlakı, erdemi, fazileti, dürüstlüğü, hakkı ve adaleti küçüklere sevgiyi, büyüklere saygıyı bunun yanında kardeşliği camilerde yaşayarak öğreniyorsunuz. Bu vesile ile hepinizi sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyor, başarılar diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472