banner488

Özel Çine Marmara Koleji, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Özel Çine Marmara Koleji, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı
banner496
Özel Çine Marmara Koleji Müdür Yardımcısı Figen Güngör eşliğinde Selin Nadide Bülbül, Emin Ataş, Özge Büyüktarakçı, Şerife Yasemin Çavdar, Aslı Koç, Ali Kaplan ve Emrehan Akgül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Çineli kadınlara karanfil takdim ederek kadınlar gününü kutladı.

Özel Çine Marmara Koleji, okulun konferans salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programında öğrencilerin hazırladığı ‘İşte ben Türk Kadınıyım’ ve  ‘Ünlü Türk Kadınları’ oratoryosunu seslendirerek, kadının yeri, önemi ve şiddette hayır slayt gösterisi izlendi.

Programda 8 Mart Gününün anlam, önemi belirten konuşmayı Fen Bilgisi Öğretmeni Ali Kaplan yaptı. Kaplan, “8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşullarını için işverenden daha iyi şartlarda çalışmayı talep ettiler. Fabrikada çıkan olaylarda 120 kadın işçi can verdi. Bu olaylardan sonra kadın hakları, kadının üretimdeki yeri önemsenmeye başlandı. Yıllar sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandı. 8 Mart 1914 yılında Birleşmiş Milletler Kadınlar Gününü tarihi olarak kabul etti. Ancak Türkiye’de 1975 yılına kadar böyle bir günden bahsedilmedi. Ama bu tarihten sonra Türkiye’de de kadınların üretimdeki yeri, yaşamda kadının ne kadar değerli olduğunu anlaşıldı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ünü olarak kutlanmaya başlardı. Bu kadınların mücadelesi ile gerçekleşti. Kadınlara verilmiş bir hak değil bu, kadınların kendi kazandıkları bir hak, o yüzden çok kıymetli. Kadınlar bizi doğuran, hayata hazırlayan kadınlardı. ‘Cennet annelerin ayakların altındadır.’ Tüm emekçi kadınlarımızın kadınlar gününüz kutlu olsun” dedi.





































Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 14:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472