banner488

'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" Projesi

'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" Projesi
banner496

Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde bakım ve onarım çalışması gerçekleştiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk projeleri kapsamında, ülke genelinde uygulanmaya başlanan ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi’ kapsamında Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi projeden sorumlu öğretmen ve öğrenciler, Şevketiye Mahalle Muhtarı Sabahattin Çekin'in yönlendirmesi ile belirlenen ihtiyaç sahibi durumdaki kişilerin evlerinde, okul imkanları dahilinde tamirat, tadilat ve onarımların yapılabilmesi için çalışmalardan önce evlerde ailelerin isteklerini göz önüne alarak yapılacak işlerin belirlenebilmesi adına keşif çalışması gerçekleştirdi. Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi, Yiyecek-İçecek ve Saç Bakım Hizmetleri alanında öğrenim gören gönüllü öğrenciler ve ekip öğretmenler tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde küçük bakım ve onarımları yapıldı. Evlerinin genel temizliği, istekleri doğrultusunda kişisel bakım hizmetleri ihtiyaçları karşılandı. İlaç kullanımı hakkında bilgi verilerek bir günlük öğünleri okuldaki yiyecek içecek atölyesinde pişirilerek kendilerine ulaştırıldı.

Projenin gerçekleşmesinde hedeflenen öğrencilere, bilgi ve deneyimlerini sosyal sorumluluk kapsamında kullanarak toplum ile bütünleşmelerini sağlanarak ve aynı zamanda mesleki ve teknik eğitimin öneminin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunuldu. Evde bakım onarım ve iyileştirme çalışması yapılan ihtiyaç sahibi aileler bu proje kapsamında öğrenci ve öğretmenlere yardım ve ilgisinden duydukları memnuniyeti teşekkür ederek gösterdiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 11:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472