banner488

Madran Anadolu Lisesi öğrencileri, adliyeyi ziyaret etti

Madran Anadolu Lisesi öğrencileri, adliyeyi ziyaret etti
banner269

Çine Madran Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Kariyer Günleri’ kapsamında meslek gruplarını tanımak için Çine Adliyesi’ni ziyaret etti.

Çine Madran Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bayram Cesur ve rehberlik öğretmenleri eşliğinde Liseli öğrenciler, hukuk alanını çeşitli yönleri ile tanıma ve merak ettikleri konularda bilgi edinme fırsatı buldu. Lise öğrencileri, hukuk, adalet, davalar, davalar arasındaki farklılıklar, kanıt yetersizliği, beraat gibi konularda bilgilendirildi. Adliye hakkında bilmediklerini daha iyi öğrendiklerini ve yerinde görerek tanıma imkanı bulduklarını söyledi.

Çine Madran Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bayram Cesur, “Kariyer Günleri kapsamında meslek tanıtımları oluyor. Aynı zamanda adliye binasını ziyaret ettik, hukuk bölümünü, adalet bölümünü tanıttık. Meslekleri tanıyorlar, oldukça verimli bir etkinlik oluyor. Öğrencilerimiz, Adliye hakkında önemli bilgiler edindiler. Nasıl davalar yürütülüyor, asliye ve ağır ceza mahkemesinin farkları anlatıldı. Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin fikirlerimin netleşmesine çok yardımcı oluyor. Bizleri ağırlayan ve kıymetli zamanlarını ayıran Çine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kağan Güllü Beye ve Hakim Hanım Tuçe Yiğit hanıma çok teşekkür ederim” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472