banner488

Kütüphane Haftasında En Çok Kitap Okuyanlar Ödüllendirildi

Kütüphane Haftasında En Çok Kitap Okuyanlar Ödüllendirildi
banner496
Çine’de 53. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, görevli memurlar, en çok kitap okuyanlar ve kitap temini konusunda destek veren Aylin Dinçer’le birlikte Çine Kaymakamı Özkan Demir’i ve Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’i makamında ziyaret ettiler.

Çine İlçe Halk Kütüphanesi, bir yıl boyunca kütüphaneden en çok kitap alıp okuyanlara hazırladıkları başarı belgesi ve çeşitli hediyeleri Kaymakam Özkan Demir taktim etti. Çine İlçe Halk Kütüphanesi, 2016 yılsonu itibarıyla okul öncesi seviyesinde birinci Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu’ndan Sabahattin Demirhan, ilkokul seviyesinde birinci Atatürk İlkokulu 3/C sınıf öğrencisi Sudenaz Harmankaya, ikinci Atatürk İlkokulu 4/D sınıfından Mehlika Yavuz, üçüncü Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu 2/A sınıfından Burcu Yavaş ve Buket Yavaş, Gençlear gurubunda birinci Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Dilan Atalay, Yetişkinler gurubunda birinci ev hanımı Meral Bozkurt, 65 yaş üstü Mehmet Çatalkaya birinci oldu.

53. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Çine Kaymakamını ve Belediye Başkanını ziyaret eden Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, 2016 yılsonu itibarıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Hızır, “Kütüphanemizden en çok yararlanan öğrencilerimizi ve okurlarımızı tespit ettik. Kütüphanemize katkı sunan ve yaptığı çalışmalarla okumaya katkı sunan öğretmen arkadaşlarımızı ve kitap bağışında bulunan Aylin Dinçer’i de davet ettik ve sizlerle bir araya getirmek bizleri çok mutlu etti. Bizler için okuyucularımız, okurlarımızın kütüphaneye gelmesi, bizlerden talepte bulunmaları çok önemli. Okumak istedikleri kitapları talep ediyorlar okuyucularımız, bunlar bizim gelişmemize vesile oluyor, her sene daha üst seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz kütüphanemizi. Biz bunları gerçekleştirirken sizlerin destekleriyle başarıyoruz, çok teşekkür ederiz. Biz kütüphane çalışanlarına bir takım görevler düşüyor ama öncelikle evde ailelere çok büyük görevler düşüyor.

“Kitap Okuyanlara, Hayat Daha Kolay Olur”

Ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğunu dile getiren Çine İlçe Kaymakamı Özkan Demir, “Bilginin ne kadar büyük bir güç olduğunu her geçen gün daha da iyi görüyoruz. Bilgiyle donanmamız noktasında çok daha hevesli ve istekli olmamız gerekiyor. Bilgiyle donanan toplumların farkı çok daha net ortaya çıkıyor. Teknoloji öyle noktalara geldi ki, bizler geri kalmamak için çok bilgiye sahip olmamız gerekiyor, bunu da kitap okuyarak gerçekleştirebiliriz. Tarihimizde, millet ve devlet olarak büyük olduğumuz dönemlerde İstanbul’un Fethinde Fatih Sultan Mehmed’in komutanlığını anlatırken ‘zamanın en iyi toplarıyla kazanıldığı’ anlatılıyor. Fatih Sultan Mehmed, o dönemin en bilgili insanlarından birisiydi,  o zamanın en iyi 4 farklı dilini biliyordu. Dünyadaki gelişmeleri takip eder, çok kitap okurdu. Kitap okuyanların beyni çok güçlü olur. Okuduklarınızı çok çabuk anlarsınız ve kavrarsınız ve çok çabuk çözümler üretebilirsiniz. Kitap okuyan çocuklar farklı olurlar, hayat onlar için daha kolay olur. Kitapla buluşmak çok önemli bir başarı. Keşke hepimiz toplum olarak sizler gibi olabilsek. Çine Halk Kütüphanesi çalışanları olarak hepinizi, çocuklarımızı ve okurlarımızı tebrik ediyorum. Okuma gayretlerinin devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, “Kitap okuyan öğrencilerimizi ve okurlarımızı gördükçe mutlu oluyorum. Aylin Dinçer’in de sizlerin projesinde destek vermesinden dolayı gurur duydum. Bizde 2017 yılı sonunda öğrencilerimize kitap alarak karne hediyesi olarak dağıtmayı planlıyoruz. Tüm çocuklarımız Çine İlçe Kütüphanesi’nden faydalanmalarını ve daha çok kitap okuyan okuyucularımızın olmasını diliyorum.  Sizlere, bütün çocuklar adına çok teşekkür ederiz” dedi.


























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472