banner488

Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. Yılı

Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. Yılı
banner496

Çine’de Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. yılı kutlandı.

Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda, İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu, tiyatro gösterisi sundu ve kahramanlık türküleri seslendirdi.

İmam Hatip Ortaokulu Başyardımcısı Özgür Aslan, yaptığı konuşmada, Kut'ül Amare Zaferi'nin Osmanlı için önemine işaret ederek, "Bu savaş, Osmanlı'nın varoluş mücadelelerinden birisiydi. Oysa bu savaş, Türk milletinin varlığına kasteden, topyekun saldırıya karşı en esaslı başkaldırılardan, direnişlerden biriydi. Oysa bu savaş, bütün Ortadoğu halklarının, Bağdat'a doğru ilerleyen sömürgeci İngilizlerin güçlere karşı son direnişiydi. Savaşın İngilizlere karşı 6 Kasım 1914 tarihinde başladı, ağır şartlar altında süren kuşatma sonunda 29 Nisan 1916 tarihinde İngiliz Ordusu'nun teslim olmak zorunda kaldı" dedi.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Şakir Üstündağ, İlçe Müftüsü Mehmet Atay, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472