banner488

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Yapıldı
banner496

Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması Çine elemeleri yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Kuran-ı Kerim’i Güzel okuma yarışması yapıldı. İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din, ahlak ve değerler alanındaki seçmeli derslerin kazanımlarını desteklemek, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, özgüvenlerini artırarak sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla ortaokul ve liseler arası kızlar, ortaokul ve liseler arası erkekler olmak üzere 4 kategoride yarışma gerçekleşti.

Yarışmacılar sırasıyla kendilerine verilen ayetleri en doğru şekilde okumaya çalıştı. Jüri üyeleri de okuyuş, tecvit, ses, eda ve mahreç kurallarını göz önünde bulundurarak öğrencilere puan verdi. Yarışmaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Şube Müdürü Yeter Ortan, Şube Müdürü Yıldıray Demir ve İlçe Müftüsü Mehmet Atay tarafından oluşturulan Jüri üyeleri ve okul Müdürleri katıldı. Dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri hediyelerini takdim ederek öğrencileri tebrik etti.

Yarışma sonucunda kızlarda;

Ortaokullar; Mustafa Türkoğlu Ortaokulu İlayda Aksel birinci,Namık Kemal Ortaokulu Sümeyye Çiçek ikinci, Akçaova Ortaokulu Neslihan Aydın üçüncü. Liseler de; Çine Anadolu Lisesi Öğrencisi Rabia Çetin birinci, Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi Ayşe Altan ikinci, Mehmet Emin Ünal Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Gülsüm Büyükcanavar üçüncü olurken

Erkeklerde Ortaokullar da; Mustafa Türkoğlu Ortaokulu Furkan Enes Karakaya birinci, Namık Kemal Ortaokulu Mustafa Hilmi Yavuz ikinci, Akçaova Ortaokulu Öğrencisi Ali Osman Özkan üçüncü, Liseler de ise; 70.Yıl Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Süleyman Talha Bakır birinci, Çine Anadolu Lisesi Ömer Seyfettin Sarı ikinci, Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi Alper Çulha üçüncü olmayı hak kazandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 03:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472