banner488

İmam Hatip Ortaokulu’ndan Kutlu Doğum Haftası

İmam Hatip Ortaokulu’ndan Kutlu Doğum Haftası
banner496
Çine İmam Hatip Ortaokulu Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Çine İmam Hatip Ortaokulu tarafından ilçe programı düzenlendi. Program Çine Belediye Kültür Salonunda yapıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Kur'an-ı Kerim Tilaveti okudu.

Etkinliğe, Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan, Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Arif Güngör yaptı. Hz. Muhammed’in (S.A.V) doğumu münasebeti ile düzenlenen programda öğrenciler şiirler ve ilahiler okudu.

Açılış konuşmasında Arif Güngör; ““Rahman ve Rahim olan, insanoğlunu ve bütün kâinatı rahmetiyle var eden Allah’a Hamd olsun. Yüreklerimize sevgiyi, saygıyı, sevdayı, aşkı, erdemi, fazileti, iffeti, hayayı, tevazuu, affetmeyi, bağışlamayı ve en önemlisi bütün bu erdemlerin kaynağı olan merhameti yerleştiren, Bize, yolumuzu aydınlatacak rahmet elçilerini gönderme lütfunda bulunan, alemlerin Rabbine sonsuz, hamd ü senalar olsun. “Merhamet eğitimi” derken, merhametin eğitim süreçlerine katılmasını kastediyorum. “Merhamet eğitimi” derken, bilmediğimiz bir şeyi öğrenmekten bahsetmiyoruz. Ruhumuzun derinliklerinde aşinalığımızı hiçbir zaman yitirmediğimiz, benliğimizin ana motiflerinden biri olan ve fakat zaman zaman dünya hayatının tozuyla kiriyle küllenen bir hasletimizi yeniden, daha güçlü bir şekilde ve bir daha unutmamak üzere hatırlatmaktan bahsediyoruz. Kendimizden başlayarak, ailemizden, komşularımızdan, çevremizden, ülkemizden ve dünyadaki her şeyden sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız. Çünkü merhamet, ancak sorumluluk duygusuna sahip kişilerde gelişen bir duygudur. Bu nedenle eğer çocuklarımıza merhamet eğitimi vermek istiyorsak, onlara yaşlarına uygun sorumluluklar vermeliyiz. Aksi halde sorumsuzluğun onları daha mutlu kılacağının büyük bir yanılgıdan ibaret olduğu çok geçmeden anlaşılacaktır. Yüreklerimiz merhametle onarılsın. İslam dünyası ve bütün insanlık rahmetin kaynağı ile buluşsun. Kutlu Doğumumuz ve yarın idrak edecek olduğumuz Miraç Kandiliniz mübarek olsun" dedi.

Program öncesi ve sonrası katılan misafirlere Hacı Ömer Bozkurt, aşure ve lokma hayrı yaptı.









Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472