banner488

Mutaflarlı Annelerden, “ANNELER GÜNÜ” çiçekleri

Mutaflarlı Annelerden, “ANNELER GÜNÜ” çiçekleri
banner496
Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri annelerden 20 bin çiçek, anneler gününe hazır.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in girişimiyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin ortak çalışmaları neticesinde Mutaflar Mahallesi kooperatif üyeleri anneler, 8 Mart Anneler Gününde dağıtılmak üzere 20 bin çiçek hazırladı.

Aydın’ın 8 ilçesinde Anneler Günü için küçük saksılarda hediye edilmek üzere çiçekler hazırlandı. Mutaflar Mahallesi Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatif üyeleri anneler bu sene çiçek işlerinin çok daha iyi seviyede olduğunu söylediler. Çoğunluğu ortanca yetiştiren üyeler bu sene hayata geçirilen proje ile çiçek çeşitlerinin artığını, Çine Belediyesi ve Büyükşehir Belediyeleri sayesinde kazançlarının daha fazla olacağı inancılar.

“Çiçek yetiştiricilerini kooperatifimize bekliyoruz”

Çine ve mahallelerinin daha çok kazanç sağlamak için neler yapılabileceği konusunda projeleri hayata geçiren Çine Belediye Başkanı ve aynı zamanda Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığını yürüten Enver Salih Dinçer, “Özlem Başkanımızla çiçek yetiştiriciliği konusunu paylaştık. Mutaflarda çiçek yetiştiriliyor, çiçekleri dışarıdan almayalım, Çine’mizin Mutaflar Mahallesinde çiçek üreticilerimizden temin edelim dedik. Bunun üzerine proje geliştirildi, hayata geçirildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyacını karşılayacak ilk etap da 350 bin çiçek fidesini üreticilerimize teslim ettik.  Daha önceden kendilerine torf ve gübre tahsis etmiştik. Çiçek fideleri yaklaşık mayıs sonu gibi Büyükşehir Belediyemize teslim edilecek. Büyükşehir Belediyesi, 8 Mayıs Anneler Günü için 20 bin adet küçük saksıda çiçek aldı kooperatifimizden. Bunun çok önemli olan kısmı ise ‘Anneler Günü’ çiçeklerini annelerimiz hazırladı. Tabi biz bu projenin yalnızca Mutaflar Mahallemizle sınırlı kalmasını istemiyoruz. Projemizin hava şartları ve yetiştirme şartları uygun olan tüm mahallelerimizdeki bayanlarımızı da bu proje içerisinde görmek istiyoruz. Özlem Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Mutaflardan, Aydın ve Muğla Bölgelerine Çiçek

Mutaflar Mahallesi çiçek üreticileri bayanların marka olmak yolunda yapılan projeden çok memnun olduklarını söyleyen Mutaflar Mahallesi Ziraat Odası Meclis Üyesi Ramazan Madran, “Aydın ve Muğla Bölgelerinde çiçek pazarımızı daha da geliştirerek, bizde bir Bayındır olmak yolundayız” dedi.

Madran, “Mutaflardaki bayanlar çiçekçilik işini amatörce yapıyordu. Çine Belediye Başkanımız Salih Dinçer mahallemizdeki çiçek üreticilerini marka hale getirmek ve çalışan bayanlarımıza ekonomik yönden daha fazla katkı sağlamak için proje hazırladı. Daha sonra bu projeyi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Hanımla görüşerek hayata geçirdiler. Mevcut olan Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz adı altında bu projeyi başlattık. Şu anda üretim yaptığımız ortanca, küpeli, sakız sardunya, bodur gül, maviş, küçük hanem, zinnia ve koca kelle kadife üretiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi için zinnia ve koca kelle kadife çiçek fidelerimizin bir kısmını dağıttık. Üretime başladık. Şu anda Anneler Günü için hazırlıklarımız devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Anneler Günü için dağıtılacak çiçekleri burada bizim üyelerimiz hazırlıyor. Ben, üretici bayanlarımız adına her iki Belediye Başkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Ayrıca bütün annelerin ve özelikle mahallemizdeki çalışan bayanlarımızın ve çalışan bayanların iki kere anneler gününü kutluyorum, her annenin bir çiçeği hak ettiğini düşünüyorum.” 









Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472