banner488

İlçe Milli Eğitim İle Yüksekokul Arasında Protokol İmzalandı

İlçe Milli Eğitim İle Yüksekokul Arasında Protokol İmzalandı
banner496

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu arasında protokol imzalandı.

Çine Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza programına Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Bakırcı ve Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demir katıldı. Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, ortaöğretim düzeyi öğrencilerinin üniversiteyi tanıyarak, kariyer hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmak amacı ile Eğitimde İş Birliği Protokolü imzaladıklarını ifade etti. Eğitimde İş Birliği Protokolü kapsamında, lise son sınıf öğrencilerinden 40 kişilik gruplar dahilinde eğitimlerini meslek yüksek okulunda bir gün geçireceklerini değinen Milli Eğitim Müdürü Üstündağ, “Eğitimde iş birliği protokolü yaparak ortaöğretim düzeyi öğrencilerinin üniversiteyi tanıyarak, kariyer hedefi belirlemelerine yardımcı olmak istedik. Eğitimde iş birliği yaparak resmi ortaöğretim kademelerindeki öğrencilerin üniversite ortamında ders işlemlerine olanak sağlamak akademisyenlerle tanışmalarını sağlamak meslek seçimleriyle ilgili sorunlarına çözüm bulmak, akademisyenlerin ve öğretmenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, öğretmenlerin mesleki ve akademik gelişimlerine katkı sağlaması ortak aklın verilerinden yararlanılması amaçlanmaktadır. Eğitimde kaliteyi artırmak için hem üniversite ile hem de diğer kurumlarımızla ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Amaç; Gençlerin Yüksekokula gitmeleri

Çocukları üniversiteye özendirmek ve sevdirmek için gerçekleşen protokol programında memnuniyetini belirten Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, “ Çine’mizdeki Yüksek Okulumuzu özellikle Çine’deki gençlerimize tanıtarak eğitim olanaklarını görmelerini ve onların yüksekokullara gitmelerini sağlamak amaçlandı. Bizim meslek yüksekokulumuzda her yerde bulunmayan bir kampüs havası var. Çok güzel bir eğitim ortamı var. Yerele yönelik çok güzel bölümler var. Madencilik ile ilgilide bir program için girişimlerimiz devam ediyor. Liseden çıkacak gençlerimize üniversite havasını yaşatmak istiyoruz. Bu işbirliği çocuklarımıza çok fayda sağlayacak onları üniversite ortamına hazırlamak için önemli bir gelişme. Müdürlerimize teşekkür ederim” dedi.

“Okullarımıza kapılarımız açık”

Çine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Bakırcı, bu protokolün Çineli öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek, “Çine Meslek Yüksekokulu’nun kapıları okullarımıza her zaman açık olacak. Çine’mize ve gençlerimize faydalı olabilmek için bütün imkanlarımızla destek vereceğiz. Teşekkür ederiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472