banner488

Halk kütüphaneleri farkındalık oluşturdu; “Halk Kütüphanem İçin Söyle"

banner269
Kütüphaneciler ve kütüphanelere gönül veren "kütüphaneciler", Halk Kütüphaneleri konusunda farkındalık oluşturmak ve var olan farkındalık düzeyini yükseltmek için güzel bir projeye imza attılar.

Halk Kütüphanelerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Halk Kütüphanem İçin Söyle"  videosu hazırlandı. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden katılan değerli kütüphaneciler ‘Allı Turnam Bizim Ele Varırsan’ türküsünü seslendirerek farkındalıklarını fark ettirdiler.

Yapılan etkinliğe katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, kültür alanındaki açıkların kapatılması için Bakanlık ve Kütüphaneciler ile birlikte bu eksiğin giderilebileceğine değindi. Bakan Yardımcısı Yayman” "Kütüphaneciler, Türkiye'nin en cefakar, çilekeş kamu personeli olarak kütüphanelerin arasında ömürlerini feda eden insanlardır. Onları sizin huzurunuzda bir kez daha saygı ve sevgiyle anıyorum. İyi ki kütüphaneler, kütüphaneciler var" ifadelerini kullandı.

Kütüphanecilerin, toplumda halk kütüphanelerine farkındalık yaratmak amacıyla "Halk Kütüphanem İçin Söyle" korosunu hayata geçirdiğini aktaran Yayman, "Ben de inşallah bu türkülerin birisini gönüllü olarak söylemeye hazırım" diye konuştu.

Türküyü seslendirenler içerisinde Aydın Çine’den Halk İlçe Kütüphane Müdürü Şenay Hızır’ında bulunduğu gurupta Aydın İncirliova’dan; Mehmet Cengiz, Ankara’dan; Doç. Dr. Erol Yılmaz, S.Sercan Kırçiçek, Emine Ercan, Antalya’dan; Hidaye Nur Küçük, Kırıkkale’den; Öznur Öker, Kars’dan; Emrah Aydın, Manisa’dan; Fatma Beyhan Arıtürk, Adana’dan; Hakan İkbal, Adıyaman’dan; Veysel Bozan, İstanbul’dan; Ruhsar Nalbant Özkan, Balıkesir’den; Aygül Öncel Şahin, tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya seslerini duyurmayı başardılar.



Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 02:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cihan Damlar
Cihan Damlar - 4 yıl Önce

Yüreğinize sağlık olsun. İyi Çalışma Tebrikler.

SIRADAKİ HABER

banner472