banner488

Erasmus Projesi ile Akçaova Anadolu Lisesi

Erasmus Projesi ile Akçaova Anadolu Lisesi
banner496
 Akçaova Anadolu Lisesi öğrencileri, Erasmus projesinin kapsamında Macar ve Bulgar öğretmen ve öğrencileri Akçaovada beş gün misafir etti. Öğrenciler, misafirleri Akçaova, Çine, Aydın ve İzmir’in tarihi yerlerini gezdirerek, kültürlerini tanıttı.

Ulusal Ajans destekli Akçaova Anadolu Lisesinin "Success in Blendedlerning" adlı Erasmus projesinin 3.öğrenci hareketlilik Haftası, Akçaova Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Akçaova Anadolu Lisesi öğrencileri, misafir öğrencileri evlerinde beş gün misafir ettiler. Öğrenciler beş günde kaynaştılar, samimi arkadaşlıklar kurdular. Önce kendi yöreleri Akçaova’dan tanıtıma başlayan programda, Macar ve Bulgar öğretmen ve öğrenciler okulun harmandalı ekibinin gerçekleştirdiği gösteri ile karşılandı. Okul binası gezdirilerek okulun öğretmen ve öğrencileri ile tanıştılar. Akçaova İlkokulu ve Ortaokulu ziyaret edildi. Macar ve Bulgar misafirlere, Akçaova’nın kültürel sembolü olan çömlekçiliği tanıtmak amacıyla Akçaova’da bulunan çömlek atölyesi ziyaret edildi. Çömlekçiliğin tarihi ve yapım aşamaları anlatıldı.  Çömlek yapmayı denerken eğlenceli dakikalar geçirdiler. Daha sonra 700 yıllık tarihi geçmişe sahip Eski Koca Camii öğrenciler tarafından tanıtıldı. Öğleden sonra Kurtuluş Savaşımızın ve Milli Mücadelemizin yaşayan bir sembolü olan Çine Kuvayi Milliye Müzesi ziyaret edildi.  Öğrenciler ikinci gün Erasmus Projesi kapsamında dil öğretim etkinliği gerçekleştirmek için Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Şirince Köyü, ve Kuşadası’nı kapsayan kültür gezisi etkinliği gerçekleştirdi. Öğrencilerin kaynaştığı programın üçüncü gününde, Akçaova Anadolu Lisesi’nde İngilizce dilinde her ülke kültür sunumları gerçekleştirdi. Okulun konferans salonunda dans gösterileri yapıldı. Şarkılar söylendi. Öğrencilerin dil becerileri geliştirmek amacıyla istasyon tekniği ile dil öğrenme etkinlikleri yapıldı. Adnan Menderes Üniversitesi ziyaret edilen grup Eğitim Fakültesinde yabancı dil dersi katılarak, matematik sınıfında bölüm öğrencileri ile sohbet etme fırsatı yakaladı. Üniversite diğer fakülteler gezen öğrenci ve öğretmenlere Üniversite tanıtımı yapıldı. Aydın Arkeoloji Müzesi ziyaret ederek Aydın merkezde Aydın’ın özellikleri anlatıldı.

Verimli etkinliklerle dolu Erasmus Projesi hareketlilik haftasını bitirildi. Macar ve Bulgar öğretmen ve öğrencilerimiz ülkelerine yolcu edildi.
























Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 21:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472