banner488

“Çanakkale’yi Destanlaştıran Ruh” Konulu Konferans

“Çanakkale’yi Destanlaştıran Ruh” Konulu Konferans
banner496
Çine İlçe Müftülüğü Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü dolayısıyla “Çanakkale’yi Destanlaştıran Ruh” konulu konferans düzenledi. Çine Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Kenan Tozak konuşmacı olarak katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve sinevizyon gösterimi ile başladı. Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemi ile ilgili Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay, “Bundan 103 yıl önce kazanılan Çanakkale Zaferinin ihtilafsız bir şekilde bütün bir millet ve bütün bir ümmet olarak bizi ortak paydada buluşturan en önemli değerlerimizden olduğunu, Çanakkale mücadelesini veren asil insanların Tevhidi savunmuşlar, İslamın izzet ve şerefini ehli salibin saldırısına karşı korumuşlardır. Müslüman onur ve haysiyetine helal getirmemişler, mabetlerimize namahrem eli değdirtmemişlerdir. Her zaman yüce Rabbimizin “Ey iman edenler eğer siz Allah’ın dinine yardım ederseniz, Allah bize yardım eder ve ayaklarınızı sabit kılar” buyruğunu rehber edinmişlerdir” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Kenan Tozak, Çanakkale Savaşının çıkış nedenlerini, denizdeki ve karadaki savaşları, askerlerin hepsinin savaşmak ve şehit olmak için nasıl can attıklarını, evlatlarını ve eşlerini cepheye gönderen anneleri, savaşmak için okullarını terk eden ve 45 kiloya ulaşayım diye beline taş bağlayan ve kum dolduran 15’lik çocukları coşkulu ve duygulu bir şekilde anlattı. Tozak, konuşmasının sonunda Çanakkale savaşının devam ettiğini, tehlikenin geçmediğini, savaşın Afrin ile devam ettiğini, bu topraklarda yaşamaya kararlı olunduğu sürece şehitlerin gelmeye devam edeceğini belirtti. Afrin’de sadece teröristlerin olmadığını, Almanı, İngiliz’i, Fransız’ı, Amerikalı’sının da olduğunu söyleyerek, ülkemizin bekası, güvenliği için canını feda eden günümüzdeki gazi ve şehitlerin de kahramanlıklarını anlattı.

Çine Kaymakamı Özkan Demir, konferansa konuşmacı olarak katılan Kenan Kozak’a hediye takdim ederek, konferanstan çok etkilendiğini ve istifade ettiğini belirterek teşekkür etti. Programın son bölümünde İlçemiz Müftülüğü Görevlilerinden Ercan Yasak, Çine Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Savaş ve Mustafa Türkoğlu Orta Okulu Müzik Öğretmeni Hakan Yüksel, Çanakkale türkülerini, kasidelerini ney ve bağlama eşliğinde söyleyerek izleyicilere duygusal anlar yaşattılar.

Konferansa, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine ilçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Askerlik Şubesi Daire Başkanı Kıdemli Başçavuş Cuma Ali Nacak, AK Parti Çine ilçe Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurul üyesi Akın Şahin, ilçe Müftüsü Mehmet Atay, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.






















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472