banner488

Eğitim Sen Çine: YKS Ertelensin

Eğitim Sen Çine: YKS Ertelensin
banner496

Eğitim Sen Çine Temsilciliğinden yapılan açıklamada, "Bu şartlar altında sınavın yapılması çok büyük bir hata. YKS ertelensin" denildi.

Eğitim Sen Çine Temsilciliğinden yapılan açıklamad şu ifadeler yer aldı: Kamuoyuna; Sendikamız Eğitim Sen’in ve bilim insanlarının tüm uyarılarına rağmen, 2020 yılı LGS (Liselere Giriş Sınavı) tüm yurtta yapıldı. Okul önlerinde sosyal mesafenin ortadan kalktığı çok vahim ve üzücü görüntüler ortaya çıktı. Bu konuda bir şekilde velilerimizi eleştirmek haksız bir tutumdur. Tüm uyarı ve çağrılara rağmen sınavı ertelemeyen ve çocuklarımızı yeterli korunma koşullarında sınava almayan bakanlık eleştirilmelidir. Ülke genelinde.sınav salonunda iki metre sosyal mesafe olmadan yerleştirme yapılması.tedavi gören riskli öğrencilerin ambulansla getirilip, sadece maske takılarak sınav salonlarına alınması tüm tedbirlerle çelişmektedir. Bu durum umarız ki vahim sonuçlar doğurmaz. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) birkaç gün kaldı. Üç buçuk aylık bir uzaktan eğitim sürecinin ardından 2 milyon 433 bin 219 öğrenci Cumartesi ve Pazar günü (27-28 Haziran) geleceklerini belirleyecek bir sınava girecekler. Ancak vaka sayılarının gün gün arttığı ve İstanbul, Bursa, Ankara gibi büyük şehirlerde maskesiz sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bir süreçte velilerin sınava ilişkin kaygıları artarak devam ediyor. Hem öğrenciler hem de veliler sosyal medyadan yetkililere yaptıkları çağrılarda sınavın ertelenmesini talep ediyorlar.

“Gerekli olağanüstü önlemler alınmıyor”

Hastalığın yayılmasını önlemek için alınması gereken bazı ciddi önlemler alınmıyor. Bu şartlar altında sınavın yapılması çok büyük bir hata. Birincisi; kronik hastalığı olan çocuklar açısından büyük bir risk. Üçüncü olarak da; sınava girecek çocuklar evlerine, ailelerine virüs taşıyacaklar. Sınava girecek öğrencileri, ailelerini ve o gün görevli olan kişileri düşündüğünüzde 5-6 milyon gibi bir nüfus dışarıda olacak. Bu hastalık açısından patlama yaşatacak bir durum olabilir ve halk sağlığı sorunudur. İkincisi de; çocukların psikolojileri açısından da büyük bir risk taşıyor. Ergenlik döneminin başında olan bu çocukların büyük çoğunluğu şu an panik atak yaşıyor. Sınavın yapılması çocukların psikolojisini sonraki süreçte dahi çok kötü etkileyecektir. Sınav şu gün bile ertelenebilir, eylül ekim tarihlerinde yapılabilir ama şu an yapılması son derece bir karardır. Çocuklar şu an bir trajedi yaşıyor ve bu trajediye yönetenlerin gözleri ve vicdanları mühürlü durumda. LGS'ye girecek bir buçuk milyonu aşkın öğrenci, aylardır uzaktan eğitim görüyor. Bu süreçte yüzbinlerce öğrenci internet erişiminde kaynak erişiminde, en basit uzaktan eğitimin verildiği televizyona dahi erişmekte sorun yaşadı. Bu sorunların olduğu bir ortamda yapılacak bir sınav eğitimde eşitlik ilkesine aykırı. Öncelikle eşitlik yok. Vakaların arttığı bir dönemde çocukların 20 kişilik sınıflara doldurulmasını doğru bulmuyoruz. Biz, öğrencilerin eğitim ve sağlık hakkını birlikte savunuyoruz. Bu koşullar altında yapılacak sınav hem eğitim hem de sağlık hakkının ihlalidir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472