banner488

Çineli Çocuklar Yazar Muzaffer İzgü’yle Buluştu

banner496
Çine İlçe Halk Kütüphanesi’nin düzenlediği, ‘Okuyan bir nesil olmak için hep birlikte el ele’ projesine Kaltun Madencilik sponsor oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Muzaffer İzgü Çineli çocuklarla buluştu.

Çine İlçe Halk Kütüphanesi’nde, Çine merkez ilkokullarının 2.,3.ve 4. sınıfların katılımıyla düzenlenen usta yazar Muzaffer İzgü’nün kitaplarının sponsorluğunu üstlenen Kaltun Madencilik bin adet yazarın kitaplarını alarak çocuklara hediye edilmesi sağlandı. Yazar Muzaffer İzgü’nün söyleşisini can kulağı dinleyen çocuklar yazarın kitaplarını imzalatmak için sıraya girdi. Bayram coşkusu içinde geçen etkinlikte Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, bütün küçük hanım ve küçük beyleri bundan sonra kütüphanede hep görmek istediklerini söyleyerek, Usta Yazar Muzaffer İzgü’nün Çineli çocuklarla buluşmasını sağlayan Kaltun Madencilik Şirketi Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

Çocuklarla sohbet eden ve Kaltun Madencilik tarafından çocuklara hediye edilen kitaplarını imzalayan “Yazar Dede”, çocukken yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları anlattı. Muzaffer İzgü, “Tek oda evimizde soba yoktu. Çok üşüdüğümüzde kardeşlerimle ayağa kalkıp bağırarak ve zıplayarak ısınır, sonra ödevlerimizi yapmaya devam ederdik. Çok yağmurlu bir kış günü ısınmak için gittiğim Adana Halkevi Kütüphanesi olmasa, bugün karşınızda Muzaffer İzgü olmazdı” diye konuştu.

Usta yazar, kendisini çocuklarla buluşturan Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır’a teşekkür ederek, “Beni sizin gibi ışıltılı, pırıl pırıl gözlerle buluşturdu” dedi. Muzaffer İzgü 154 kitap yazdığını ve bunun 98 tanesinin çocuk kitabı olduğunu, çocuklara yazmayı daha çok sevdiğini söyledi.

Muzaffer İzgü Hayatı; 1933 yılında Adana’da doğdu. Diyarbakır İlk öğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra Silvan'da, Aydın'ın Akçaova Köyü'nde, Cincin Köyü'nde, Aydın merkezindeki yetiştirme yurdunda, Güzelhisar İlkokulu’nda öğretmenlik yaptı. 11 yıllık ilkokul öğretmenliğinin ardından ortaokul öğretmenliğine geçti, Aydın Gazipaşa Ortaokulu'nda Türkçe öğretmenliği yaptı ve 1978 yılında emekli olarak öğretmenliği bıraktı, İzmir'e yerleşti. İlk yazılarını 1959 yılında Aydın'da yayımlanan Hüraydın Gazetesi'nde yayımladı. Küçük öykü ve röportajlar derleyen İzgü, çeşitli gazete ve dergilerde yazarlık yaptı. Zamanla, röportaj ve öykülerin yanı sıra tiyatro oyunu yazmaya yönelen İzgü, özel tiyatrolarda oynanan, radyolarda yayınlanan oyun ve skeçleriyle ün yaptı. Yazdığı ilk oyun, Nejat Uygur için yazdığı İnsaniyettin'dir.







































Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472